28/03/2014, Saat: 03:59
(27/03/2014, Saat: 23:56)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konu açılmış katkım olsun.
Süt ürünleri üretiminde çalışan arkadaşlarım tüm ürünlerde kıvam artırıcı ve koruyucu olduğunu söylüyor.% 100 doğal diye satılan yoğurtlarda bile var,kanun izin veriyor.Bu yoğurtlar yaz sıcağında bırakılınca bile bozulmuyor.
Evin yakınında süthane var.Aldığım sütü kaynatınca kalın kaymak tabakası oluşuyor.Oradan aldığım yoğurt üç gün sonra ekşimeye başlıyor.
Alerjik bünyeniz varsa fabrik süt ürünlerinden uzak durun !
nüfus kağıdı eski olanlar bilir eskiden ömür yoğurdu vardı..hatta hatırlıyorum sokakta elinde çanla gezen yoğurtçular vardı..şimdi ne onlar ne de o güzelim lezzetli yoğurtlar var.hazır yoğurtlar yenecek gibi değil. hatta tv de seyretmiştim imalatçı kendi ürettiği yoğurdu yemiyormuş.
dolayısıyle süt alarak (pastörize değil) biz yoğurdu evde yapıyoruz.
hakiki erzincan tulum peynirini çok seviyorum.onu da eminönünde mısırçarşısının ana girişinde, girişte hemen sağdaki ilk dükkandan alıyorum..