28/03/2014, Saat: 07:48
Elinde çanıyla yoğurt satılan döneme yetiştim.
İyi maya ve süt olduktan sonra yoğurt yapımı daha sağlıklı.
Pazarlarda tulum içinde satılan peynirlerin kokusu tüm pazarı kaplardı.
İyi maya ve süt olduktan sonra yoğurt yapımı daha sağlıklı.
Pazarlarda tulum içinde satılan peynirlerin kokusu tüm pazarı kaplardı.
(28/03/2014, Saat: 03:59)bahadirhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: nüfus kağıdı eski olanlar bilir eskiden ömür yoğurdu vardı..hatta hatırlıyorum sokakta elinde çanla gezen yoğurtçular vardı..şimdi ne onlar ne de o güzelim lezzetli yoğurtlar var.hazır yoğurtlar yenecek gibi değil. hatta tv de seyretmiştim imalatçı kendi ürettiği yoğurdu yemiyormuş.
dolayısıyle süt alarak (pastörize değil) biz yoğurdu evde yapıyoruz.
hakiki erzincan tulum peynirini çok seviyorum.onu da eminönünde mısırçarşısının ana girişinde, girişte hemen sağdaki ilk dükkandan alıyorum..