28/03/2014, Saat: 10:53
(28/03/2014, Saat: 07:48)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Elinde çanıyla yoğurt satılan döneme yetiştim.
İyi maya ve süt olduktan sonra yoğurt yapımı daha sağlıklı.
Pazarlarda tulum içinde satılan peynirlerin kokusu tüm pazarı kaplardı.
Güzel güzel süt satan yer bulamıyoruz ki üstadım. Bizim burda bir mandıra var, güya yöresel kaliteli ürünlermiş gibi lanse edilen yığınla malzeme var. Günlük gelen sütte bunlardan biri. Yoğurdu çalmayı yeni öğreniyoruz sayılır, bir türlü sıcaklığını tutturup kalıp gibi yoğurt elde edemedik
![Smile Smile](http://www.geltir.com/images/smilies/smile.png)
Ama sütün de tadı yok maalesef. Yakınlarda satan iyi bir yer bulsam da oradan alsam ama bulamıyorum.
(28/03/2014, Saat: 09:04)Lijun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aklıma gelmişken önemli bir dipnot düşeyim.Fabrikasyon zeytinyağlarında Rafine-Vinterize (ekstra vinterize) etiketli yağlardan uzak durmanızı öneririm.Besin değerinin az yada olmadığını düşünüyorum.
Yıllar önce TARİŞ Laboratuvarlarında çalışan teknisyen arkadaşım belirtmişti.Zeytinyağının asidi yüksek hatta uzun süre beklemiş olanları kimyasal ekstraksiyon, renk açma vb. yöntemlere tabi tutularak işlenip ambalajlanıyor.
Riviera dedikleri de yine bu şekilde üstadım aynen. Pirina denen asitlik derecesi yenmeyecek kadar yüksek ve kokulu yağı ısıl işlemden geçirerek ve birazda sızma yağ ile karıştırılarak (%70 pirina %30 Sızma) elde ediliyormuş. Sızma ile riviera arasındaki fiyat farkı da aslında belli ediyor.
www.BarbarosRazors.com