Harris Tweed
(02/04/2014, Saat: 13:48)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım kumaşı internetten mi sipariş ettiniz yoksa tanıdık mı getirdi? Gümrük sıkıntısı oluyor astarı yüzünü geçiyormuş diye duydum. Bir de kaç metreden bir ceket çıkar 54 (İngiliz 42) beden için. ( 3metre mi 2,5 mu)

Ben hazır ceket sipariş edeyim diyordum ama 300 pound olduğundan mutlaka gümrüğe takılır, bu kumaşı orijinaline uygun bir stilde dikecek terzi zor bulunur. Ben İngiltere'de 5 yıl kaldım oradayken 6 tane toplamıştım ucuzluk dönemlerinde. 42 inç beden bana oluyor ama kumaş getirip diktirmek de daha ucuza gelir. Belki elimdeki ceketlerden bir tane verip al bunun aynını dik dersem yapabilirler de ben yaka ve omuzlarda çuvallarlar diye korkuyorum.

selam ve sevgiler

Martin

Hocam internetten sipariş ettim. Kumaşlar outher hebries denilen iskoçyanın kuzeyindeki bir adadan geliyor. Dolayısıyla gelmesi biraz uzun sürdü. Ancak gümrüğe takılmadı. Gümrüğe tabi bir mal değil diye biliyorum. Ayrıca ben aldığımda fiyatları oldukça uygundu şu an kaç metre aldığımı hatırlamıyorum ama benim aldığım kumaş yarım en kumaştı terziye danışarak aldım. Yarım en almamın sebebi ise düğüm hatasını en aza indirmek zira biliyorsunuz bu kumaşlar elde imal edilmiş makineler ile elde üretiliyor. Geniş bir makinede oluşabilecek hataları önlemek için kendimce böyle bir yol seçtim. Kaliteli el dokuması kumaşlar genelde yarım en olurmuş (annem söyledi bi de bir yerlerde okumuştum). Siz de size gidecek kumaşı terzinize veya dikişten anlayan birisine sorun derim.

Hocam adam gibi terzi bulup diktirmek bence zor. Ben hala kıyıp diktiremedim, usta terziler de çok para istiyorlar. Ama önümüzdeki kışa diktirmeyi düşünüyorum. Siyah kırçıllı bir ceket ve herringbone mavi beyaz bir palto (çıkmazsa kaban)

Kumaş sipariş edecekseniz mutlaka ikonik etiketlerini de isteyin. Terzi çok önemli gerçekten. Kumaş ucuz dikim pahalı bir de güzel dikmezse yazık olur.

Sent from my iPad using Tapatalk

Bu Konudaki Yorumlar
Harris Tweed - Yazar: martin - 02/04/2014, Saat: 02:13
Harris Tweed - Yazar: deVille - 02/04/2014, Saat: 09:05
Cvp: Harris Tweed - Yazar: martin - 02/04/2014, Saat: 13:48
Cvp: Harris Tweed - Yazar: mancho - 02/04/2014, Saat: 13:56
Harris Tweed - Yazar: deVille - 02/04/2014, Saat: 14:27
Cvp: Harris Tweed - Yazar: martin - 03/05/2014, Saat: 01:38
Cvp: Harris Tweed - Yazar: mancho - 03/05/2014, Saat: 20:34
Harris Tweed - Yazar: deVille - 03/05/2014, Saat: 22:58
Cvp: Harris Tweed - Yazar: martin - 04/05/2014, Saat: 00:41
Cvp: Harris Tweed - Yazar: mancho - 04/05/2014, Saat: 01:47