17/04/2014, Saat: 02:07
(17/04/2014, Saat: 01:34)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sanki ben yazdım
Biraz ilave edeyim
Sakal ve cilt yapısı kişiden kişiye değişir.
Örneğin Sert,kalın sakallı,sakal çıkış yönleri cilde paralel açıda çıkıyorsa ve hassas cildiniz varsa.Potansiyel sorun sahibi olabilirsiniz.Çelik yada jiletli ustura,kartuş neyle tıraş olursanız olun.Bilinçli olmadıktan sonra sürekli uğraşırsınız
Jiletler kişiye has değişir.Rapira,derby,mavi astra kör gelebilir ve sakalın ucunu düzgün kesemez.Diğer keskin jiletlerde deriyi kazıyabilir.Deneyip öyle karar vereceksiniz.
Boyun katlanma bölümünde sakalların çıkış yönü değişir ve batık olmaya adaydır.
Sakal deri altında kaldıkça bir nevi iltihab oluşabilir.Sakal deri altında kalmayacak tıraş olurken cilt fazla gerdirilmeyecek ve fazla tekrar yapılmayacak.Sadece boyun bölgesi kaşınıyorsa tıraş olmadığınız günler tıraş sabunu ve fırçayla sadece boyun bölgesine masaj da yapabilirsiniz.
Kaotik bölge sürekli sorun yaparsa lazer epilasyon deneyebilirsiniz.
Bilinçli hareket ederseniz sorunlarınız azalır.
ihtilaf teşekkürler yorumun için.dediğin gibi potansiyel sorun sahibiyim diye düşünüyorum.Ama belirli bir süre şansımı deneyeceğim 2-3 ay kadar tekniğim oturana kadar bakalım cildim alışacak mı bu süre zarfında değişik jiletleri de deneyeceğim tıraş olmadığım günler de dediğiniz gibi masaj uygulayacagım. hiç bir şekilde o bölgede sonuç alamazsam boyun için lazer düşünüyorum çünkü gerçekten sıkıntı yaratıyor.