26/04/2014, Saat: 23:27
(26/04/2014, Saat: 21:32)siralexf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sorunun cevabı güme gitmiş,hortlatiyim dedim
sahi soğuk suyla sakal nasıl yumuşatılır,özel bir yöntemimi var bunun ?
Merhaba,
Hazır yaz aylarına girerken ilgimi çekti konu. Google sağolsun, http://www.artofmanliness.com/2010/03/24...r-shaving/ sayfasına ulaştım. Oldukça ilginç referanslar ve alıntılar olmakla birlikte, benim ilgimi iki nokta çekti:
1. Shaving made easy adlı bir kitapta, soğuk suyun, sıcak su aksine sakalları fazla yumuşatmayacağı, ama bunun kötü bir şey olmadığını, bilakis, tıraşı kolaylaştıracağı yazılmış. Argüman, jiletin yumuşak sakalı kesmek yerine üzerinde kayacağını veya sakalı boylamasına keseceği üzerine. Sadece kısa bir paragraf olduğu için, ve bu konuda fazla deneyimim olmadığı için doğrulama şansım yok.
2. Makalenin yazarının kendi deneyimi bu kitaptaki bilgiyi doğrular nitelikte. Tek perdede oldukça yakın bir tıraş çıktığını ve sıcak suya oranla daha az tahriş yaşadığını söylüyor. Birkaç değişik yerde bazı ciltlerin sıcak su yüzünden daha fazla tahriş olduğunu okumuştum. Sanırım deneyip görmek gerekecek.
Sabahlar daha sıcak olmaya başlayınca soğuk tıraşı kesinlikle deneyeceğim. Şu anda ılık suyla yüzümü hazırlamak daha keyifli geliyor.