(14/07/2014, Saat: 04:44)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Subaru incelemelerini okudum bir zamanlar.Epey kötülemişlerdi.Halende silindirlerin yerleşimi,yer çekimi,piston pozisyonları vs konuları geçiyordu.
Boxer'ın ilk nesilleri,titreşim,vibrasyon düzensizliği ve yakıt olarak eleştirilmişti.
ilk nesilden kastınız 1958 yılları olsa gerek. Aşağıdaki resime bakarsanız pistonlar aşağıda yatay bir şekilde karşılıklı gidip geldikleri için hem yerçekimine gidip geldiğigüzergahda eşit miktarda maruz kalıyor
Subaru boxer motoru titreşimsizliği ile meşhurdur gene aşağıdaki resime bakarsanız bir pistonlar karşılıklı çalıştığı için birbirlerinin oluşturduğu titreşimi absorbe ederler sıralı ve v motorlara kıyasla
http://www.subaru.com.tr/subaru_boxer.aspx

(14/07/2014, Saat: 04:44)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yol tutuşu (aerodinamik,kinetik)zaten motorla doğrudan alakalı bir husus değil.
Yanılıyorsunuz yol tutuş motorla da alakalı şanzıman ve diferansiyel konumları ile alakalıdır. Çünkü arabanın ağırlık merkezinin nerede olduğu ve bu ağırlık merkezinin yere yakın olması çok önemlidir denge ve yol tutuş için.

http://www.subaru.com.tr/subaru_boxer.aspx
buradaki videoa çok güzel karşılaştırma var tüm motor tiplerinin avantajı dezavantajı olarak, videoyu izledikten sonra bana hak vereceksiniz, awd olmayan önden çekiş bir subaru ile en iyi yol tutuşa sahip önden çekişli araçtan daha iyi bir yol tutuşuna sahip olur.
Boxer motorda silindirler yukarıda değil aşağıda yatay bir şekilde karşılıklı gidip geldiği için piston çalışma esnasında oluşan kuvetleri absorbe ederler ve motor aşağıda konumlandığı için ağırlık merkezi yere daha yakındır buda virajlarda çok büyük avantaj sağlar.
hatta şöyle uç bir örnek vereyim nissan skyline gt-r modelini bilirsiniz efsane bir modeldir çok özel bir dizaynı vardır,
awd sisteminde çift şaft kullanılır, şanzıman arkada konumlanmıştır.
ön ile arka ağırlık merkezini dengeleyerek muazzam yol tutuş elde edilmiştir.


180km hız ile otobanda 3 şerit birden değiştirdiğim aracımda en ufak bir yana yatma savrulma olmuyor görece sert süspansiyon, awd, 45 yanak lastik ve düşük ağırlık merkezinin yardımı sayesinde. Kıstas olur mu bilmiyorum bir örnek vereyim memleketten gelirken 110 km sabit hız ile ilerliyorum bir fiorini beni sollamaya kalktı geliyor arkadan, ileride bir viraj var ben hiç hızımı artırmadan ve azaltmadan devam ediyorum virajda iken baktı olmayacak frene asılmak zorunda kaldı o araç ben ise hiç istifimi bozmadan çok rahat bir şekilde virajımı alabildim.(awd+ boxer motor)
(14/07/2014, Saat: 04:44)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teknik konular fanatikliğe gelmez,veriler,parametreler esastır.Marka hayranlığına kaçmam.
ülkemizde yaygın vag grubu etkisi yüzünden anlatılmayan Subarunun teknik avantajlarını umarım size açıklayabilmişimdir daha bir sürü avantajı var ama yazmak zor oluyor yüz yüze olsak rahatça anlatabilsem keşke.
(14/07/2014, Saat: 04:44)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Alman ve İskandinav mühendisliğini beğenirim.Araba işinde Avrupalıları ayrı tutarım.
Avrupalı icat eder
Alman en iyisini yapar
İtalyan kanat takar
Japon geliştirir
Amerikalı da su katar
Sizden sadece google dan "tsi arızları/sorunları" ve "dsg arızaları/sorunları" şeklinde arama yapmanızı ve üstün alman mühendisliğini görmenizi isteyeceğim.
Bu arada güvenlik konusunda yumulaj ncap testlerine değil ABD de yapılan IIHS çarpışma testelerini izlemenizi öneririm. avrupalı aabaların nasıl zorlandığını görebilirsiniz. hele de çarpışma testinde passat cc nin ön kapının kopup gitmesi beni çok düşündürmüştür.
http://www.subaru.com.tr/all_around.aspx
http://www.subaru.com.tr/symmetrical.aspx awd sisteminin avantajları diğer markalara göre,
youtube bir sürü karşılaştırma videosu izlemenizi öneririm yol tutuşta nasıl üstün bir firma olduğunu göreceksiniz.