23/08/2014, Saat: 20:00
(23/08/2014, Saat: 17:53)canbaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: rebul kolonyalarının özgün olmadığını ben de kabul ediyorum. genel beğeniye uygun tasarlandıkları için, kompozisyonları kısmen veyahut tamamen başka parfümlere benzetmemiz bu yüzden çok normal. ticari kaygıların zorlamasını göz ardı etmiyorum ve bunu anlayışla karşılıyorum; ama bir yerden sonra da evrilme şart diye düşünüyorum. ''hacı, atelier rebul ile evrildi ya işte!'' diyenler içinse, ''acele etmeyelim, bekleyelim görelim!'' diyorum.
eau de fraiche, eau de toilette, eau de parfum, pure parfum ve eau de cologne tanımları esans konsantrasyonlarını ifade eder. ister tek bir esans kullanılsın ister çok bileşenli bir kompozisyon olsun bu tanımlar değişmez.
tek nota veya soliflore tercihi ise zevk meselesidir, karışamayız ama, gizli çiçek, altın damlası, izmir geceleri, kadın teni gibi kolonyaları da geleneksel kolonya anlayışının dışında tutmanın pek doğru olmadığını düşünüyorum.
esans kalitesi her zaman önemliydi, şimdi de önemli. ifra kısıtlamaları, kaynakların azalması, ucuza mal etme, çok satma düşüncesi, bilimdeki gelişmeler gibi faktörler ''özgün tasarım ve kalite''nin belirleyicileri.
örneğin bergamot yağının içinde bulunan ''bergaptene'' molekülü önceden ayrıştırılır, böylelikle insan sağlığı üzerindeki zararlı etkisi engellenmiş olur. şimdi bir bergamot esansının ne kadar doğal koktuğunu söylersek söyleyelim, bu artık tartışmaya açık bir konu olacaktır.
bu arada paşabahçe ''bergamot kolonyası'' yeni mi çıktı?
Patron, ben parfümlü kolonya sevmiyorum olay o. Bu arada, bu konuya 2 kez yazmışım sen alıntı yapınca fark ettim, tıraş konusunda beğeni veya begenmediklerim zaman zaman değişebiliyor ama bu konuda çok tutarlı olduğumu gördüm Bergamut kolonyasını bir alışveriş merkezindeki paşabahçe mağazasında gördüm diye hatırlıyorum yanılıyor da olabilirim bahsettiğim olay 6-7 ay önce tester'ı koklayıp beğenmem. Belki English home ya da başka mağazanın üretimi bergamut da olabilir başkan.
Arkolik Ekipman: http://tinyurl.com/recklesstr
Sağlık, çevre ve bütçeniz için Bisiklet sürün, sürdürün..
Sağlık, çevre ve bütçeniz için Bisiklet sürün, sürdürün..