25/09/2014, Saat: 22:26
"agresif" ile "saldırgan" sözcüklerinin eş anlamlı olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz. Bir önceki mesajımda da bu konuya değinmiştim. Aslında temelinde "agresif" sözcüğünün de tıraş aleti için kullanımının doğru olmadığından bahsetmiştim. Ben özetle önceki yazılarımda konunun gündeme getirilmesinin yerinde olduğunu; ancak tıraş aletinin seviyesini belirtmede eğer "agresif" sözcüğünün kullanılmasını istemiyorsak bunun için önerilen "saldırgan","haşin" sözcükleri yerine daha oturaklı ve ifadeye uyum sağlayan sözcükleri tercih etmemizin iyi olacağını, aksi takdirde sözcüklerin yanlış anlamda kullanılmasından kaynaklı anlatım bozukluğu ya da kulağa pek hoş gelmeyen ifadeler olabileceğini dile getirmiştim. Nasıl ki "saçların büyümesi" hatalı bir kullanım, "saçların uzaması" doğru bir kullanımsa, "resim çektirmek" hatalı bir kullanım, "fotoğraf çektirmek" doğru bir kullanımsa bahsettiğim bu örneklere benzerdi. Neticede biz forumumuzda edebi eserler üretmediğimizden genel olarak tıraş aletini nitelendirmede edebiyattaki teşhis sanatına başvurmuyoruz.
Tıraş aletini; isteyen istediği, kendine göre uygun olduğunu düşündüğü sözcüklerle ifade etsin o halde.
Türkçe karşılıkları olan sözcüklerin yerine de yabancı sözcükleri mümkün olduğunca tercih etmeyelim.
Tıraş aletini; isteyen istediği, kendine göre uygun olduğunu düşündüğü sözcüklerle ifade etsin o halde.
Türkçe karşılıkları olan sözcüklerin yerine de yabancı sözcükleri mümkün olduğunca tercih etmeyelim.