20/10/2014, Saat: 18:00
(20/10/2014, Saat: 17:46)starex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşağıdaki fotoda işaretlediğim gibi, dudak kenarından çeneye doğru uzanan hatta sakal yönü ve çapraz alındığında, ya da yüz mimikleri yardımıyla burası alındığında bir miktar sakal kesilmeden kalıyor. Dil ile bu bölgeler şişirilip rötüş yapıldığında ise noktasal kanama, tersten almaya kalktığımda ise tahriş kaçınılmaz oluyor, çare yüzün bu bölgesini gerdirip çapraz almak mıdır? O şekilde bu bölge çok yakın tıraş edilebiliyor ancak, yüzü gerdirmenin iyi bişey olmadığını biliyoruz (bknz. a.pekkan ) Ya da bu bölgeye fazla kafayı takmayıp "olduğu kadar" mı demek gerekiyor? Ustalar tecrübelerini paylaşırlarsa doğuyu bulabiliriz. Üstelik ustura ile yapılan tıraşta yüz mutlaka gerdiriliyor, bir tezat var gibi
Komşum benim en sıkıntılı bölgelerden birisi sol dairede kalan kısım. Sakallar yatık ve gür. DE kullanırken WTG+XTG+ATG yapıyordum. Çelik ustura ile WTG+XTG yapıyorum ama iyice gerdirmem gerekiyor. Eğer olmuyorsa olduğu kadar deyip bırakmak en iyisi. Benim çene sakallarımı ne kadar ugraşsam da bir iki tel mutlaka kalıyor ama artık sorun etmiyorum o kadarını. Cildim rahat en azından.
Bir üstadın avatarında yazıyordu "Jiletsiz iyidir" diye. Kimdi tam hatırlayamadım ama katılıyorum
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare