10/11/2014, Saat: 23:59
(10/11/2014, Saat: 23:22)Kalfa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi yuma daha yakın güzel tıraş sağlıyor ona geçtim.Ona yarım perma sharp takıyorum berberlere özel olandan tasarruf açısından
Bu yöntem bence çok tehlikeli. Ben doğru bulmuyorum. Yarım tıraş bıçakları zaten tıraş aletlerinde kullanılması veya tasarruf için değil; ustura için, ustura kullanımında kolaylık sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Dolayısıyla çift taraflı (Double Edge) tıraş aletlerine uygun değildir. Yarım tıraş bıçağını çift taraflı (DE) tıraş aletine taktığınızda tam tıraş bıçağındaki bağlantı yuvaları ortadan kalktığı için çift taraflı tıraş aleti (DE) ile tıraş bıçağı arasındaki bağlantıyı da devreden çıkartmış olursunuz. Dolayısıyla yarım tıraş bıçağı çift taraflı (Double Edge) Alete takıldığında emanet gibi durur. Bu durumda eğer tıraş bıçağı tıraş esnasında tıraş aletinin kafasından kayarsa ciddi ve kalıcı kesiklere neden olabilir.
Ayrıca tasarruf açısından da bir etkisi yok. Tam tıraş bıçaklarıyla aynı iş. "Ben tıraş bıçağının bir tarafını kullanıp, diğer tarafını da sonraki tıraşlarımda kullanacağım" diyorsanız, tıraş bıçağının kullanacağınız tarafına asetat kalemiyle vs. işaret koyup sonraki tıraşlarınızda da işaretsiz kısmını kullanabilirsiniz; ama zaten tıraş bıçakları çok maliyetli olmadığı için bence pek gerekli de değil.
Ayrıca tasarruf açısından da bir etkisi yok. Tam tıraş bıçaklarıyla aynı iş. "Ben tıraş bıçağının bir tarafını kullanıp, diğer tarafını da sonraki tıraşlarımda kullanacağım" diyorsanız, tıraş bıçağının kullanacağınız tarafına asetat kalemiyle vs. işaret koyup sonraki tıraşlarınızda da işaretsiz kısmını kullanabilirsiniz; ama zaten tıraş bıçakları çok maliyetli olmadığı için bence pek gerekli de değil.