23/12/2014, Saat: 18:55
(23/12/2014, Saat: 18:06)asymptote Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Paslanmaz çelik mi karbon çeliği mi?
Kapaklı mı kapaksız mı?
28 mi 36 mı?
Ne pişireceğinize bağlı bu soru aslında. Özellikle uzakdoğu yemekleri ve fried noodle hedefleniyorsa paslanmaz çelik yeterli. Aslında benim deneyimlerin en güzel pişirenlerin en uyduruk tabiri caizse teneke diyebileceğimiz woklar olduğu oldu. Bakın Çin'de de hiç bir yerde karbon çeliği kullanmıyorlar. En uyduruk woklarda yapıyorlar. Burada olay ısının iyi iletimi. Ondan sonra kullandığınız yağ önemli. Eğer ben yağı da az kullanacağım diyorsanız en güzeli bir Tefal wok alıp hiç bir şeyi kafaya takmamak.
https://instagram.com/buyukkotukurt/