23/12/2014, Saat: 20:24
(23/12/2014, Saat: 18:55)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ne pişireceğinize bağlı bu soru aslında. Özellikle uzakdoğu yemekleri ve fried noodle hedefleniyorsa paslanmaz çelik yeterli. Aslında benim deneyimlerin en güzel pişirenlerin en uyduruk tabiri caizse teneke diyebileceğimiz woklar olduğu oldu. Bakın Çin'de de hiç bir yerde karbon çeliği kullanmıyorlar. En uyduruk woklarda yapıyorlar. Burada olay ısının iyi iletimi. Ondan sonra kullandığınız yağ önemli. Eğer ben yağı da az kullanacağım diyorsanız en güzeli bir Tefal wok alıp hiç bir şeyi kafaya takmamak.
Eşim uzakdoğulu ve evde devamlı uzakdoğu yemeği pişiyor. Dolayısı ile wok en çok kullandığı şey, sizinde bahsettiğiniz gibi kendi memleketinden getirdiği teneke gibi bi malzeme oldukça basit bir metal ne oldunu bilmiyorum ama harika lezzetler çıkıyor o wok dan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
e mail adresim tipsol@me.com