31/12/2014, Saat: 01:35
(30/12/2014, Saat: 18:01)agieda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1) Sabun imalat ve prosesini bilmeyen ve de kimyasal tepkimeyi kontrol edemeyecek arkadaşlar kesinlikle kostik sodaya yani sodyum hidroksite bulaşmasınlar, çok ciddi yanıklarla karşılaşırlar ve sorumluluk kabul etmem. Toplu iğne başı kadar kositkli su cildinize damlarsa 1cm2 lik kızartı oluşturur ve bir ayda geçmez gerisini siz düşünün.
2) Tıraş kremi eklemenize gerek yok normalden biraz fazla sabun yükleyerek kostik eksikliğini giderirsiniz
kolay gelsin
Martin Amca çok teşekkürler,ilk tıraşımda deneyeceğim.
Ben tesadüfen benzer işlemi dün köpürtme tasına 5-6 damla badem yağı koyarak yaptım. Sonuç gayet başarılıydı. Bir sonraki tıraşta sizin yönteminizi deneyeceğim.
Sabun konusunda engin bilgilerinizin ışığında nacizane bir kaç sorum olacak;
1. Kostiği bizim söz konusu arko-esansiyel yağ-gliserin karışımına ekleyebilir miyiz? Kostik benim bildiğim yakıcı ve tahriş edici bir maddedir. Bu eklemenin bir oranı,ölçüsü var mı?
2. Henüz denemedim ancak arko-gliserin-yağ karışımına arko tıraş kremi veya benzeri bir başka tıraş kremi koysak köpüğe olumlu etkisi olabilir mi? Benim diğer aklıma gelen granül bebe sabunlarından acaba az miktar karışıma eklemek.. Tabi nasıl olur bilemeyeceğim...