14/07/2013, Saat: 20:27
(14/07/2013, Saat: 14:59)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(28/06/2013, Saat: 01:01)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Misal usturada da benzer şeyler var, naniwalarda honlarsanız gevrek batıcı bir ağız elde ediyorsunuz, kotikül ile bilerseniz akıcı, tereyağı gibi yumuşak bir ağız elde ediyorsunuz.
Buradan yola çıkarak kotikül kullanmak daha mı ideal oluyor ? Yoksa Naniwa ile honlanmış bir usturayı kayışlayarak kotikül yumuşaklığında bir ağız elde eder miyiz ?
Değişir, her koti ideal sonuç vermez, sonuçta doğal taş. Ayrıca her kotinin vereceği nihai keskinlik herkesin sakalına yetmeyebilir. Ancak özellikle antika, yüksek kumlu bir kotiye denk gelinirse evet, en ideal ustura taşlarından biridir.
Hayır, kayışlayarak ya da pastalar kullanarak naniwa ağzını kotikül konforuna getiremeyiz. O yüzden kotikül taşının usturaseverler arasında özel bir yeri vardır. Güzeli denk gelirse başka hiçbirşeyin veremediği tereyağı gibi bir ağız verir.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/