Ev Ekmeği ve Ev mayası
#3
Bizde ekmeği evde yapanlardanız. Tarifimiz şimdilik tek. Fazla atraksiyona girmiyoruz Big Grin

Makinamız Arçelik K-2715

500 gr un
310 ml su
1 küçük ölçek tuz
1 büyük ölçek şeker
2 büyük ölçek zeytinyağı (göz kararı koyuyorum ben)
1 küçük ölçek instant maya

Bahsettiğim ölçek aletin içinden çıkan ölçek, küçük ölçek sanırım 1 çay kaşığı, büyük ölçek de 2.5 çay kaşığı.

Standart ekmek programında 3 saat 20 dakika da 200 derece de 900 gramlık bir ekmek.

Şu ana kadar tarifi tutmamış ekmeğimiz olmadı. Zaman zaman bal ile pekmez ile yaptığımız ekmeklerde oldu. Evde küçük mutfak tartınız varsa sorun yok, işin sırrı ölçülerin tam olması.

Bazen tam buğdaylı yapmak istiyoruz, o zaman 500 gr tam buğday, yada %50-50 beyaz ve tam buğday unu kullanıyoruz.

konu ile ilgili detaylı bilgi isteyen arkadaşlar http://ekmeksanati.info adresini ziyaret edebilirler.
www.BarbarosRazors.com

WWW
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Ev Ekmeği ve Ev mayası - Yazar: ihtilaf - 12/11/2013, Saat: 13:17
Ev Ekmeği ve Ev mayası - Yazar: korhan - 12/11/2013, Saat: 17:10
Ev Ekmeği ve Ev mayası - Yazar: zaprican - 12/11/2013, Saat: 18:09
Ev Ekmeği ve Ev mayası - Yazar: theunnamed - 12/11/2013, Saat: 17:17
Ev Ekmeği ve Ev mayası - Yazar: korhan - 12/11/2013, Saat: 18:37
Ev Ekmeği ve Ev mayası - Yazar: linguist - 12/11/2013, Saat: 19:15
Ev Ekmeği ve Ev mayası - Yazar: mancho - 12/11/2013, Saat: 19:48

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: