Yorumları: 2,450
Konuları: 139
Thiers Issard bilendikten sonra (yag damlalari hala uzerinde)
bu da 5 bicakli kartus
ayni kartus biraz kullanildiktan sonra
velhasili ustura her zaman kayislanarak olmadi touch up yapilarak ilk konumuna donuyor.
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
bir ustura bu kadar eşit ve simetrik bileylenebiliyor, ölçek biraz daha küçülse keskin ağızda biley dalgası görebilirmiydik acaba
Yorumları: 514
Konuları: 67
beklenen sorunun yanıtı mikroskop altında shark
işte resmi
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
ben terliksi hayvan bekliyordum
Yorumları: 158
Konuları: 7
01/03/2019, Saat: 11:58
(Son Düzenleme: 01/03/2019, Saat: 12:02, Düzenleyen: ziyak.)
Komşularım jiletleri mikroskop altında incelesem farkları görünür mü diye merak etmiştim ve bugün iş yerine giderken yanıma iki adet kullanılmamış jilet aldım.
Işık mikroskobu altında incelemeden çok ümitli değildim ama fikir verecek kadar ayrıntı görülebiliyor. (Normalde metal ürünler yanılmıyorsam stereo mikroskopta inceleniyor.)
Daha dandik olduğunu düşündüğüm zaza platinum jilet ile Merkur jileti kıyasladım. Merkur bariz bir şekilde daha iyi kesilmiş ve honlanmış, sayıca ve boyut olarak çok daha az tırtıklı bir jilet olarak çıktı.
Aslında çalıştığım bölümde kameralı mikroskop var ama jilet fotoğrafı çekmek için kullanamam, evde kamera takılabilen mikroskobum var ama dolar uçunca kamera işini erteledim. O nedenle göz ile bakılan yerden el yordamı ile çektim, fotoğraflar o nedenle biraz kötü.
Elimdeki jiletleri kullanmadan ve kullandıkça 1. kullanım, 2.kullanım, ... diye mikroskop altında incelemeyi düşünüyorum. Bir kısmının fotoğrafını da ekleyebilirim.
Merkur
Zaza Platinum
Hayat amacım: her şey hakkında bir şeyi, bir şey hakkında her şeyi öğrenmek!
Yorumları: 100
Konuları: 3
Çok ilginç bir başlık açmışsınız, ben de birkaç gündür bunu nasıl yapabileceğimi düşünüyor ve oldukça merak ediyordum fakat maalesef mikroskoplardan anlamıyorum. O yüzden benim için hoş bir tevafuk oldu kendi adıma teşekkür ediyorum. Umarım başka jiletlere baktıkça daha ilginç ayrıntılar gözleyebiliriz.
Yorumları: 256
Konuları: 5
Devamını bekliyoruz
yaşam bir zevktir
Yorumları: 474
Konuları: 3
Çok detay gözükmese de kalite farkı bariz ortaya çıkmış. Güzel bir çalışma olmuş devamını bekliyoruz.
Saygılar.
Voskhod
adamdır!
Yorumları: 2,576
Konuları: 25
01/03/2019, Saat: 13:31
(Son Düzenleme: 01/03/2019, Saat: 13:32, Düzenleyen: mustbe.)
Aynı çelikten ürerildiğini bildiğimiz fakat farklı bileyleme kullanılan Derby jiletleri inceleme imkanınız var acaba. Extra. Premium. Usta. Modelleri.
Emeğinize sağlık güzel fikir
Yorumları: 158
Konuları: 7
(01/03/2019, Saat: 13:31)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aynı çelikten ürerildiğini bildiğimiz fakat farklı bileyleme kullanılan Derby jiletleri inceleme imkanınız var acaba. Extra. Premium. Usta. Modelleri.
Emeğinize sağlık güzel fikir
Komşum usta ve premium elimde kesin var. Extra'dan emin değilim, olabilir.
Bunları inceleyebilirim.
Detay fotoğrafta belli değil ama bileylenmiş ucunun çizgilerini bile mikroskobun ışığı ile oynayıp değişimine bakarak anlayabiliyorum ama kamera olmadan fotoğrafta bunu göstermem imkansız.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Hayat amacım: her şey hakkında bir şeyi, bir şey hakkında her şeyi öğrenmek!