21/01/2020, Saat: 18:23
@Lord Sparhawk elinize sağlık, keyifle okudum
İlk Kez Ustura Seti Alacak Olanlara Tavsiyeler
|
21/01/2020, Saat: 18:23
@Lord Sparhawk elinize sağlık, keyifle okudum
21/01/2020, Saat: 19:31
Lord üstad tam admin kabiliyeti ile derinlemesine güzel bir toparlayıci yazı olmuş. Ustura ilgim olmasa da keyifle okudum
21/01/2020, Saat: 20:28
21/01/2020, Saat: 22:34
Bir de şunu ekleyeyim; eski ustura alacaksanız ilk aşamada dovo, boker, ern, henckels, zaza veya muadil solingen usturalarını tercih edin. Bunların çelikleri optimumdur ve iyi ağız alması kolaydır. Zaten ustura dünyasında Solingenden babamız çıksa yeriz.
Filarmonica'lar sıkıntılıdır çünkü antika versiyonları haricinde güncel serilerindeki çelikleri ben pek beğenmiyorum. Antikaları çok harika ama bulması da zor ve çok tuzlular, acemilere uygun değiller. Dorko gibi aşırı sert çelikli usturalardan ilk aşamada uzak durun. Yine aynı şekilde sheffield yapımı usturalar daha kibar yapılıdır ama ağızlarını tam ayarlaması zordur çelikleri almanlara göre yumuşak olduğu için, honlamayı öğrenirken sizi bunaltabilirler. Bunları tecrübelendikten sonra düşünürseniz daha iyi olur. Onun dışında rus usturaları, kuzey usturaları, eskiltsunalar falan tecrübeniz daha arttıkça alınacak usturalardır. Çinden de iş gören şeyler çıkıyor ama dediğim gibi baya bir adam etmeniz gerekiyor. Çok eskilerde üretilen gold dollar usturalarla bugünküler aynı kalitede değiller. Hemen gidip kocaman ustura aramayın, 3/8, 4/8 ufak usturaların tıraş keyfi de bir başka güzeldir. Ama tabi satır gibi bir wade&butcher'ın da yanaktaki tadı bir başkadır. Deneyimlemediğim iki ustura tipi eski avrupa tipi japon usturaları ile hart steel gibi takım çeliğinden yapılma usturalar. Bir gün denk gelirse ben de denemek istiyorum. El yapımı usturalara pek güvenemiyorum çünkü metalurjisinin çok iyi olması, çok doğru tavlanması lazım. Tane yapısı küçük olacak, ağzı çapaklanmayacak. Bunlar zor şeyler. Bir de çoğu kaba oluyor marka ürünlere göre o yüzden ben yılların oturmuş markalarını daha çok seviyorum. Ama tercih tabi. Paranız çoksa koleksiyonluk amaçlı revisor, mastro livi ve wacker alabilirseniz. O kadar çok paranız varsa bir tane de bana hediye edebilirsiniz.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
01/02/2020, Saat: 00:28
Merhabalar saygı değer üstadlarım Çelik usturaya başlamaya düşünüyorum aklıma takılan soru bileme işlemi ne zaman yapılır , gerek duyduğunu zamanlar nedir nasıl anlarım . Çelik usturaya başladığım zaman kayışlama zor korkulacak durumlar nedir. Bilgilendirmelerinizi , önerilerinizi, yorumlarınız ve düşüncelerinizi bekliyorum. Saygılar tahrişsin tıraş dilerim
10/05/2020, Saat: 20:11
(21/01/2020, Saat: 16:10)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar ustura şöyle bir şeydir, hani bazı şeylere başlarken önce ucuzunu alayım sonra daha iyisini alayım dersiniz de, o ucuza aldığınız o kadar kötü olur ki, iyisini bile almayı düşündürmez artık size ya. Bunun gibi. Burada sorun ucuz ve kaliteli ürünler arasında olan farkın muazzam olmasıdır.Yaptığınız detaylı açıklamalar için teşekkür ederim. Yirmi yılı aşkın süredir DE kullanıyorum. Gözüm hep çelik usturalara gidiyor. Başlamak için verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak. Konu ile ilgili sorularımda rahatsızlık vereceğimi şimdiden belirtirim.
25/08/2022, Saat: 15:44
Merhabalar,
Hem bloğunuzda hemde burada farklı yerlerde çok detaylı yazılarınız var. Benim gibi çelik usturaya başlamayı düşünenler için çok aydınlatıcı oluyor, teşekkürler. Şimdi malesef döviz kurları sebebiyle işin bu tarafı epeyce bir masraflı gibi gözüküyor. Sentetiklerden 1-3-8-12k Naniwa toplama işi bayağı pahali gibi duruyor. (400 Dolar civarı, vergi ve kargo hariç.) Usturayı iyi bir ustura misal Dovo ve çok eski olmayan az kullanılmış bir ustura bulduk diyelim. Bu usturayı kullanabilmek için iyi bir kayışım kesin olacak, 1 adet Kotikülüm kesin olacak ancak aşağıdaki giib sorularım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1. Habaz beyfendinin vidyosundaki bileme sistemine göre 2 adet kotikülü birbirine sürterek bir çamur oluşturuyor daha sonra bu çamuru kullanıp her defansında bu çamuru seyrelterek bilemeyi yapıyordu. Bu durumda temelde en az 2 adet Kotikül taşımın mı olması lazım? (Vidyoda kotikül tipine göre tek taşında çamur çıkartan tipi olduğundan bahsettiği ama standart bir kotikül için soruyorum sorumu.) 2. Kotikülle 9Kya kadar bileyleme yapabiliyorum anladığım kadarıyla. keskinliği biraz daha arttırmak istersem sanırım 12Klık sentetik bir taşımın olması gerekiyor sanırım. Doğru mudur? 3. Daha detaylı en baştan temiz ağız açmalı bir sistemle bileme yapmam gerektiğinde ise yine sentetik 1K ve 3K taşımın olması mı lazım? Yada ağız için sadece 1K sentetik yeterlidir, Kotikülle 3K ve sonrası 8K taşlamasını yapabiliyor muyum? Özetle; 1K Sentetik 1 veya 2 adet Kotikül 12K Sentetik 1 adet Kayış En temel listem bu listemidir? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
25/08/2022, Saat: 15:49
(25/08/2022, Saat: 15:44)trustalt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar, Birde birkaç yerde okudum. Bu taşların da arada bir yamukluk ve demir tozlarının giderilmesi için DMT325 diye ayrı bir zımparamı artık herneyse böyle bir şeye de ihityacım oluyor mu?
25/08/2022, Saat: 16:15
Üstadım bir ilavem daha olacak.
Bu kotikül taşlarının da standart ve selected olarak iki türü var. Stadart olan başlangıç aşamasındaki birisinin işini görür mü? Farkı nedir? Ebat olarak 5/8" bir ustura için taş boyutu min kaç olmalıdır? Misal 125x40 işimizi rahatlıkla görür mü? |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Ankara da çelik ustura biletme | taka | 0 | 1,191 |
14/06/2023, Saat: 00:14 Son Yorum: taka |
|
Eikaso Ustura | yigit | 6 | 3,826 |
13/03/2023, Saat: 16:53 Son Yorum: Don Quijote |
|
Jhon nowill ustura | Eren43 | 1 | 1,469 |
25/01/2023, Saat: 22:41 Son Yorum: Eren43 |