(06/02/2015, Saat: 10:43)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @bruce hocam bahsedin lütfen, dremel var evde
Rica ederim tabi. Öncelikle deri yağ gibi bir materyal, büküm, dağlama, karartma kısaca her türlü teknik ve dekorasyona gayet açık. Deri temini olarak ben her ne kadar İzmir Kemeraltı ve civarında çokca dolaşmış olsam da bu derece kalın derileri bulamıyorum, ancak "esnaf" olan kimseler çalışmanız için arta kalan ufak parçaları verecektir, tabaka almanıza gerek yok. Dremel'i olanlar böyle kalın derilerde daha rahat olacaktır, ancak maket bıçağıyla da gayet yapılabilir, sadece pürüzsüzlük babında el yapımı olduğu daha belirgin olacaktır. İlk olarak metalle pek iyi geçinemeyecek türde tabaklanmış derilerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Biz buna "ağzı yemek" diyoruz bıçakta. Onun için öncelikle ham deri olarak tuz ya da şap ile tabaklanmış deri ile çalışmanızı daha iyi olacaktır (en doğalı).
1) doğru deri temini
2) şablon çizimi (çok basit, kendi makinenizin başlığına uygun düşecek ebatta bir şablonu resim kağıdına çiziyoruz, artı pay bırakın en ve boydan. deri esneyecektir ama başlığı da zorlamanın alemi yok)
4) bu şablonu deriye kalem vasıtasyla aktarıp kesim yapıyoruz, dremeli olan bununla olmayan maket bıçağıyla girişsin pürüzleri dert edinmeyin bunu zımpara ile düzleştiriyoruz.
5) deri ham olacağı için renk değiştirici boya ile kahverengi, siyah bilumum renge boyuyoruz (ayakkabı boyamak gibi)
6) dikiş deliklerini dremel ya da "biz" dediğimiz çuvaldızın büyükcesiyle açıp dikiş yapıyoruz (sökük dikmekten daha basit, farklı dikim teknikleri var ama kısaca basiti ters düz şeklinde dikim)
son aşama isteğe bağlı olarak dekoratif düzenleme. imzamızı atıp bırakıyoruz
Acta est fabula, plaudite.