Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Allah muhafaza, o kadar karıştırmasak mı
Arko da şaşırıyo, ne verdiniz la bana
Ya da ne koydunuz la içime
Tövbe, tövbe..
Yorumları: 862
Konuları: 65
bal eklenebilir çünkü bal aslında doğal bir gliserindir, nemlendirici etkisi süperdir. Elinize biraz bal sürüp sonra suda yıkarsanız ne demek istediğimi anlarsınız ve asla da unutmazsınız. Yalnız bu karışımların hepsi köpürme özelliğini azaltır yani çok az miktarda ve abartmadan yapılmalı. Aksi takdirde sabunun içindeki NaOH oranını düşürmüş olursunuz
(12/02/2015, Saat: 01:03)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: iki adet Arko sabunu benmari eritirken bir çorba kaşığı süt, bir tatlı kaşığı çam balı ile birer tatlı kaşığı badem yağı ve argan yağı ekledim. bal karamelize olmadı, homojen şekilde dağıldı, iyice karışmalarını sağlamak için epey süre spatula ile ezdim sabunu yağı yedirdim. kokuda değişiklik yok, sadece arkonun citrus esansiyeli çok hafif kırıldı, renk kirli beyaz. sabah ola hayrola
Yorumları: 1,066
Konuları: 5
(12/02/2015, Saat: 01:35)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında ben başka şekilde yapıyodum bunu,
Önce arkoyu kuşbaşı yahut serçe parmağın ikinci boğumu büyüklüğünde doğruyorum,
Sonra kulak memesi pembeliğine gelinceye kadar kızartıp üzerine safran ekliyorum,
Sonra tavayı temizleyip iki yumurta kırıp onu yiyorum,
Daha sonra elde ettiğim karışım soğuyunca tekrar düdüklüye alıp üzerine Allah ne verdiyse baharat, yağ, su ekleyip düdüklünün ağzı açık bi şekilde iki dakika ısıtıyorum,
Sonra tüm içindekileri çöpe boşaltıp cellayı alıyorum elime, ohh miss gibi köpük yapıyorum.
asdjgfhdg kızlarsoruyor forumuna döndük (yanlış olmasın, hatunun arama geçmişinde denk geldim)
Acta est fabula, plaudite.
(12/02/2015, Saat: 02:36)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bal eklenebilir çünkü bal aslında doğal bir gliserindir, nemlendirici etkisi süperdir. Elinize biraz bal sürüp sonra suda yıkarsanız ne demek istediğimi anlarsınız ve asla da unutmazsınız. Yalnız bu karışımların hepsi köpürme özelliğini azaltır yani çok az miktarda ve abartmadan yapılmalı. Aksi takdirde sabunun içindeki NaOH oranını düşürmüş olursunuz
bir web makalesinde denk geldim, 1 libre (450 gr) sabun karışımına 2 çorba kaşığı doğal bal kullanılabilir ve şeker içeriği köpürmesi zor olan doğal sabuna katkıda bulunur, antiseptik olup enflamasyonu önler, yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur diye.
hazırlanan yağ karışımına 86 gr sodyum hidroksiti 228 gr saf su ile çözerek su içeriğini hazırlayın demiş.
Yorumları: 862
Konuları: 65
NaOH çok yakıcıdır asla ve asla suyla karışımı cilde temaz etmemeli ve işlemden sonra elde edlien karışım asla ve asla üzerinden 48 saat geçmeden kullanılmamalıdır
(12/02/2015, Saat: 02:52)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bir web makalesinde denk geldim, 1 libre (450 gr) sabun karışımına 2 çorba kaşığı doğal bal kullanılabilir ve şeker içeriği köpürmesi zor olan doğal sabuna katkıda bulunur, antiseptik olup enflamasyonu önler, yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur diye.
hazırlanan yağ karışımına 86 gr sodyum hidroksiti 228 gr saf su ile çözerek su içeriğini hazırlayın demiş.
Yorumları: 19
Konuları: 1
Bende bu karışımın bir benzerini yapmıştım
Hint yağı ve badem yağıyla harmanlamıştım Nem katsın diye arkoya
gayette keyifle kullanıyorum memnunum
ayrıca badem yağı sakalı besler oda şu kadar falan olursa besler ___
sakal cıkarıcı ozellıgı yoktur yani burdan da onu belirtelim