14/04/2015, Saat: 21:06
(14/04/2015, Saat: 18:01)dekont Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arko modifiye ile ilgili yazıları okuyunca bende deneyeyim dedim. Benmari usulü diye bir usul bulunmuş, (yemek yapmaktan hiç anlamam ama buharda haşlama gibi bir şey bu benmari)bu usulde sabunun eridiğinden bahsediliyordu ama benim yaptığım benmaride Arko erimedi 1 saat sonunda Arko erimeyince zavallının yumuşamış halini iyice ezip içine bir tatlı kaşığı kaliteli balı katıp biraz daha bekledim. Daha sonra erimeyen! ama yumuşayan ballı Arkoyu elimle karıştırıp iyice yoğurduktan sonra tıraş kabıma güzelce yerleştirdim. Rengi biraz kremsi oldu İki gün bekledikten sonra bugün denedim. Şaşırtıcı şekilde güzel köpürdü, nemlendirdi mi derseniz sonrasında pek kuruluk hissetmedim ama bariz bir fark da hissetmedim. Hissettim desem yalan olur,
Ama Arkonun burada okuduğum şekilde çeşit çeşit modifiyeye uygun olması, kendimce bir değişiklik yapıp farklılaşmak iyi geldi be
Durum budur centilmenler, dekont Türkiye'den bildirdi.
Benmari usulü forumda da bahsedilen ve çok fazla kullanılan bir yöntem. Arko hiç bir zaman eriyip akışkan bir hale gelmiyor. Merak etmeyin yani yaptığınız hepimizin yaptığı gibi.
https://instagram.com/buyukkotukurt/