Bir kartuşçu olarak ben de meydanlardaki yerimi alayım
Yıllarca DE ile tıraş oldum. 7-8 yıl boyunca, hiç kartuş kullanmadım. Makinemin adı da nerox. Aşırı arışı agresif bir makine. Jilet olarak da permasharp kullandım bakkalda satılan. Belki de sahteydi aldıklarımın çoğu... Tatile giderken evden jilet götürmez, permatik götürür ucunu kırar kullanırdım.
Bir gün, yabancı tıraş kremleri sabunları ararken geltir'e geldim. Geltir'den önce biraz kartuş kullanmıştım, ama geltirden sonra neredeyse hep kartuş kullandım. Ve asla ama asla cilt problemi, batık problemi yaşamadım. Kartuşun batık konusunda hiç ama hiç suçu yok bana göre. Çünkü, çalıştığım şirkette 100 adam rahat vardır. Hiçbirinde de batık vs yok. Ve bunlardan hiç birinin DE kullandığını düşünmüyorum. Arada sırada muhabbet olsun diye konu açtığımda, kimsenin DE kullanmadığını fark ettim. Sonra ben de işi genele vurdum tabi... Yani gerçekten DE kullanan insan sayısı çok az bu ülkede. Herkes kartuş kullanıyor, köpük kullanıyor yani...
Bizim farkımız, ön hazırlık aşamasını çözmemiş olmamız.
Bence değerli komşum,
Yakın tıraş mücadelesini bırakıp, cildi biraz rahatlatıp, ön hazırlık olayını iyice bitirirsek, köpük olayını da çözersek, cilt problemleri teker teker yok olmaya başlıyor.
Bunları söyleyen kardeşiniz, yıllarca kendini hassas ciltli sanan biri. Meğer hiç de hassas değilmiş. Haftanın 7 günü tıraş oluyorum, bazı günler günde 2 kere