Yorumları: 90
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2015
(21/01/2016, Saat: 23:26)bayercy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstatlar köpek kaçırma düdüğü hakkında bilginiz var mı?
Bisikletle turlarda 20 köpek tarafından kovalanmışlığım vardır
Normalde kopeklerden korkmam ama kalabalık geliyor namussuzlar
Bir ara Dazer II denen modeli kullanmıştım. 9V pille çalışıyordu. Normal sokak köpekleri üzerine etkili, kaçmasalar bile bir an afallayıp peşinizden koşmayı bırakıyorlar. Ancak eğitimli ve en uyuz paspal sokak köpeklerine etki etmiyor genelde. Şehir içinde yol bisikleti kullanırken pek gerek olmuyor zira maksimum 25-30 km saat hızla koşabiliyorlar depara kalkıp kurtulmak ya da bisikletten inip yürümek mümkün. Ancak köy yolları gibi çete olarak dolaşan azmanların saldırısına uğrama riski olan yerlerde bu tarz bir alet bulundurmakta fayda var.
Yorumları: 1,120
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 2014
(21/01/2016, Saat: 23:46)gravesgel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir ara Dazer II denen modeli kullanmıştım. 9V pille çalışıyordu. Normal sokak köpekleri üzerine etkili, kaçmasalar bile bir an afallayıp peşinizden koşmayı bırakıyorlar. Ancak eğitimli ve en uyuz paspal sokak köpeklerine etki etmiyor genelde. Şehir içinde yol bisikleti kullanırken pek gerek olmuyor zira maksimum 25-30 km saat hızla koşabiliyorlar depara kalkıp kurtulmak ya da bisikletten inip yürümek mümkün. Ancak köy yolları gibi çete olarak dolaşan azmanların saldırısına uğrama riski olan yerlerde bu tarz bir alet bulundurmakta fayda var. Eyvallah üstat, bisikletten inip yürümek o an için insanın aklına gelmiyor Allah ne verdiyse basmak en iyisi galiba
Teşekkürler, modele bakacağım.
Yorumları: 1,420
Konuları: 45
Kayıt Tarihi: 2011
22/01/2016, Saat: 00:12
(Son Düzenleme: 22/01/2016, Saat: 00:13, Düzenleyen: zorba58.)
(21/01/2016, Saat: 23:26)bayercy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstatlar köpek kaçırma düdüğü hakkında bilginiz var mı?
Bisikletle turlarda 20 köpek tarafından kovalanmışlığım vardır
Normalde kopeklerden korkmam ama kalabalık geliyor namussuzlar
Zamanında Ankaranın Dikmeninde bu konudan çok çekmiş biri olarak söyleyeyim köpek kovucu ürünlere hiç rağbet etmeyiniz. Bir işe yaramıyor.
En son eski eşim ısırıldıktan sonra her tarafa zehirli kıyma koymayı düşündüm, sinirim geçince çözümü şunda bulduk:
Evet bundan bir tane alıyorsunuz muazzam ses çıkıyor artısı da ucundan çıkan ateş. Bununla tam 3 saldırıyı def ettik ikisi yine akşamdı bildiğin kaçıyorlar.
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
Yorumları: 1,050
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2015
(21/01/2016, Saat: 23:39)cosa_nostra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rating, teşekkürler komşum. Çok iyi çeligi olan bıçaklar bunlar. Usturasını kullanıyorum, rahat bir tıraş veren çeliği var, çok mumnunum. Baş parmağımı, yukardan aşağıya doğru, bıçak üzerine bastırıp çektiğimde, çıkan tını herşeye değiyor
Ayrı bir zevk olmalı bu komşum ben bıçakları kullanım harici edinmem ama keskinliğe çok önem veririm. Geleneksel tıraşa yeni başlamama rağmen şimdiden usturaya yan yan bakmaya başladım bile komşum ama acele etmiyorum, herşeyi sindire sindire yapmak lazım diye düşünüyorum. Büyük ihtimal 2016 içinde yeni bir ustura alıp buraya yazarım büyük ihtimal
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yorumları: 1,087
Konuları: 39
Kayıt Tarihi: 2013
Surup
https://www.flickr.com/photos/97998395@N05/
https://instagram.com/onuresko/
Yorumları: 6,129
Konuları: 46
Kayıt Tarihi: 2015
22/01/2016, Saat: 01:18
(Son Düzenleme: 22/01/2016, Saat: 01:25, Düzenleyen: dikdik_s.)
@onurstyle
Baba ne zaman ıslatıyoruz, neyi kutluyoruz.
İmpadan 39Slant siparişimiz gelene kadar bekleyemedik, 39a elimiz alışsın diye, komşumdan güzel bir 37Slant aldım, temizledik parlattık hazır bakalım yarın öbür gün bir gaz verip görecegiz.
@bayercy , @zorba58 , @gravesgel
Hiçbir şeye gerek yok arkadaşlar, kovuculara, çatapatlara, sopalarla vs. hep insanlardan hor görülüp, arabalar tarafından ezildikleri için sizlerden korkularından yapıyorlar o havlamaları, yürüyüş yaparken vs. yanınızda küçük bir pet su taşımanız yeter. Biraz su atarsanız hepsi kaçışır. Sopa vs. sakın elinizde taşımayın tam tersi etki eder. Birde size havlayan dişlerini gösteren bir köpek olursa hemen çöpelin, tatlı tatlı konusmaya başlayın. Bir süre sonra susup kuyrugunu sallayarak yanınıza gelecegini göreceksiniz. Hayvanlar aldıgı sevginin mislisini karşıya veriyor. Dünyada en kötü hayvan insandır. O yüzden 1 şişe su yeter ve hatta tatlı dil, bir okşama en güzel çözümdür.
Yorumları: 814
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2015
22/01/2016, Saat: 01:42
(Son Düzenleme: 22/01/2016, Saat: 01:43, Düzenleyen: neoromancer.)
(22/01/2016, Saat: 01:18)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @onurstyle
Baba ne zaman ıslatıyoruz, neyi kutluyoruz.
İmpadan 39Slant siparişimiz gelene kadar bekleyemedik, 39a elimiz alışsın diye, komşumdan güzel bir 37Slant aldım, temizledik parlattık hazır bakalım yarın öbür gün bir gaz verip görecegiz.
@bayercy , @zorba58 , @gravesgel
Hiçbir şeye gerek yok arkadaşlar, kovuculara, çatapatlara, sopalarla vs. hep insanlardan hor görülüp, arabalar tarafından ezildikleri için sizlerden korkularından yapıyorlar o havlamaları, yürüyüş yaparken vs. yanınızda küçük bir pet su taşımanız yeter. Biraz su atarsanız hepsi kaçışır. Sopa vs. sakın elinizde taşımayın tam tersi etki eder. Birde size havlayan dişlerini gösteren bir köpek olursa hemen çöpelin, tatlı tatlı konusmaya başlayın. Bir süre sonra susup kuyrugunu sallayarak yanınıza gelecegini göreceksiniz. Hayvanlar aldıgı sevginin mislisini karşıya veriyor. Dünyada en kötü hayvan insandır. O yüzden 1 şişe su yeter ve hatta tatlı dil, bir okşama en güzel çözümdür. Ne güzel söyledin kardeş....Bu bilinç düzeyine gelebilmek için aşılması gereken mesafeyi unutmayalım..kolay değildir o ruh haline sahip olmak, hayattaki tatlı ve acı anların yoğunluğu insanda bazı bilindik yargılara başka perspektiflerle bakma özelliği kazandırıyor...insanın kötülüğünden koruyacak hiçbir silah yokken...zavallı aç ve hasta sokak köpekleri için piyasanın bu kadar çeşitli ürünlere sahip olması trajikomik...
insan sorunlarını anlatmak ile onlara çözüm bulmanın aynı şey olmadığını anladığında artık büyümüş demektir
Yorumları: 1,120
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 2014
(22/01/2016, Saat: 01:42)neoromancer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ne güzel söyledin kardeş....Bu bilinç düzeyine gelebilmek için aşılması gereken mesafeyi unutmayalım..kolay değildir o ruh haline sahip olmak, hayattaki tatlı ve acı anların yoğunluğu insanda bazı bilindik yargılara başka perspektiflerle bakma özelliği kazandırıyor...insanın kötülüğünden koruyacak hiçbir silah yokken...zavallı aç ve hasta sokak köpekleri için piyasanın bu kadar çeşitli ürünlere sahip olması trajikomik... Valla onlarca vahşi köpek üstünüze gelirken hayvan sevgisi filan aklınıza gelmiyor
Şaka bir yana söylediklerinize katılıyorum.
Yorumları: 90
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2015
22/01/2016, Saat: 02:06
(Son Düzenleme: 22/01/2016, Saat: 02:33, Düzenleyen: gravesgel.)
@dikdik_s, @bayercy, @neoromancer
Şehirdeki köpekler için söylediklerinize kesinlikle ben de katılıyorum, ama bazen insan gerçekten çok tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalabilir. Yunanistanda yaşanmış aşağıdaki olay üzerinde silah taşıyan birinin başına gelse, kullanmakta pekte tereddüt edeceğini sanmıyorum.
bisikletforum.com dan bir kullanıcının köpekler hakkındaki yazısı;
Köpekler hareketli objeleri kovalarlar. Bu onların avcı patterni içersindeki davranış zincirlerinin bir parçasıdır. Genel olarak avcı patterni gözle tesbit et, uygun anı bekle, kovala, yakala ve öldür şeklinde gelişir. İnsanların seçici üretimi ile bu pattern ırklara göre değişikliğe uğrar örneğin fermalı av köpeklerinde uygun anı bekleme süresi çok uzun olur ve eğitimle bu köpeği kontrol edenin denetimine geçer. Hemen hemen bütün köpekler önlerinde hareket eden objeleri kovalarlar. Bu hem koruma bölgeleri içine girenleri uzaklaştırmak, hem de av güdüsü ile olur. Kırsal alanlarda çoban köpekleri arabaları, trenleri, traktörleri devamlı kovalarlar ama duran bir arabayla hiç ilgilenmezler. Yavru köpeklerin önüne bir top yuvarlarsanız hemen peşine koşarlar hareketli objeler devamlı onların bu güdüsünü tetiklerler. Köpeğin bu işten vazgeçmesi için hareketin durması gerekir.
Bisikletle veya koşarken köpek kovaladığında durmanız gerekir. Sizi kovalayan köpek sokakdaki başıboş köpekse fazla korkmanıza gerek yokdur. Korkmanız gereken sahipli olan köpeklerdir. Sokak köpekleri insanlardan mutlaka şiddet görmüş, kovalanmış, itilmiş kakılmışlardır ve insanlara temkinli yaklaşırlar ve genelde insanlardan korkarlar. Sahipli köpekler ise bu durumda değillerdir. İnsanlara karşı daha atak olurlar, onlardan korkmazlar hatta hiç bir insandan şiddet görmemişlerdir ve rahatlıkla insanlara saldırabilirler. Kendisine defalarca taş atılmış, sopayla vurulmuş, tekmelenmiş olan sokak köpekleri pek insana saldırmaya yeltenemezler. Nasıl hiç sobaya ellememiş bir çocuk sobada eli yandıkdan sonra bir daha sobaya ellemezse durum köpekler için de aynıdır hemen hemen. İnsanlar tarafından korkutulmuş köpek sadece hareket ettiğiniz için sizi kovalar bunuda güdüleriyle yapar ama durduğunuzda bir şey yapmaz.( bazı istisnalar hariç)
Köpek sahipleri çok değişik ruh yapısındadırlar. Ellerindeki köpekleri bilinçli veya bilinçsiz olarak saldırgan hale getirmiş olabilirler ve bu köpekleri tasmasız gezdirdiklerinde böyle bir köpekle karşılaştığınızda sokak köpeklerinden daha fazla endişe etmelisiniz. Ayrıca ırk faktörüde endişe etmeniz gereken diğer bir hususdur. Bazı ırklarda rage sendromu görülür bu ırklar çok iyi eğitilmiş, çok uysal olsalar dahi sahiplerinin kontrolu dışında saldırganlık gösterebilirler. Rage sendromu gösteren belli başlı ırklar arasında dobermann, rottweiler, springer spaniel, cocker spaniel, Brenese gibi pek çok ırk vardır. Pek çok yabancı ülkelerde bu tür ırklara (iri cüsselilere) kısıtlamalar getirilmişdir. Örneğin bunların ödenen yıllık vergileri daha yüksekdir, ağızlıkları takılmadan halka açık yerlere çıkarılamazlar gibi.
Köpek saldırılarında köpeğin saldırganlığına ve cüssesine göre bazen yapabileceğiniz yardım beklemekden başka pek bir şey olmayabilir. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken öncelikle boynunuzu korumakdır. İki elinizi birbirine kenetleyip ensenize geçirdikten sonra kollarınızı birbirine iyice yapıştırarak köpeğin boynunuza yani sizi rahatca öldüreceği en can alıcı yerinize zarar vermesini önlemekdir. Diğer korumanız gereken atar damarların geçdiği kasıklarınızdır bunu da bacaklarınızı karnınıza çekerek yapabilirsiniz. Eğer üzerinizde deri mont gibi kalın bir şey varsa bunu kolunuza dolayıp köpeğin önüne tutarak bunu ısırmasını sağlayabilir ve bundan sonrada devamlı bu kolunuzu onun ağzına doğru bastırarak kolunuzu bırakıp başka bir yerinize saldırmasını engellemeye çalışarak yardım isteyebilirsiniz.
Köpeklere karşı kendinizi savunmak için dazer gibi ultrasonik aletler, su vs işe yaramaz. Bisikletinizi kaldırıp köpekle aranızda tutarak size yaklaşmasını engelleyebilirsiniz. Ama sahipli bir rot, Alman çobanı, doberman gibi bir ırkla kaşı karşıya iseniz anında sizin ona doğru tuttuğunuz bisikletin üzerine zıplayarak sizi boğazınızdan yakalayabilir. Yanınızda elmas uçlu teleskopik dağcı bastonları ile de savunma yapabilirsiniz. En etkilisi biber gazıdır. Fakat biber gazı köpek için öldürücüdür. Çok hassas burunları olan köpeklerin eğer burunlarına biber gazı sıkarsanız muhtemelen ölürler. Jop şeklinde elektrik şoku veren batonlar vardır bunlar da köpeklere çok etkilidir. Fakat ister elektrik şok batonu olsun, ister biber gazı olsun, dağcı bastonu olsun diğer anlattığım yöntemler olsun kullanmak için soğukkanlı olmak gerekir. Saldırgan bir ırkla karşılaştığınızda sizin ruh haliniz, panik durumunuz bunları nasıl kullanacağınızı etkiler. En iyi strateji uyanık olmaz köpek tehlikesi olan yerde köpekden uzak geçmekdir. Anadolu'da itle dalaşacağına çalıyı dolanmak daha evladır derler.
Köpekler birbirleriyle büyük ölçüde vücut diliyle anlaşırlar. Bizler köpek gibi 4 ayak üzerinde yürümediğimizden, kuyruğumuzun, postumuzun olmamasından bizim vücut dilimizden pek anlamazlar. Köpeğin havlamasından veya havlamamasından saldırıp saldırmayacağı anlaşılamaz vücut dilinden bunu anlaya bilirsiniz.
Sizi tehdit eden bir köpek hırlarken veya havlarken dudaklarını çeker ve alt ve üst ön dişleri olduğu gibi ortaya çıkar. Ensesi ve sırtı ve kuyruk sokumundaki bel üstündeki tüyleri fırça gibi dikleşir. Kulaklarını arkaya doğru çeker kısar. Kuyruğunu sağa sola fazla sallamaz genelde dik yada yere paralel tutar kuyruk üstü tüyleride kabarır. ( nazı köpeklerde kabarmaz) bu köpek sizden korkmuyordur ve sizi tehdit ediyordur. Bu hareketleri sergileyen bir köpek tarafından kolaylıkla ısırılabilirsiniz yada köpeğğn cüssesine göre daha fazla hasar alabilirsiniz.
Sizden korkan bir köpek yukardaki davranışları gösterebilir ve aynı zamanda kuyruğunu bacaklarının arasına alır. Başını genelde yere doğru eğer ve size yengeç gibi yan yan yanaşmaya başlayabilir. Veya yukardaki hareketleri sergilemeden kuyruğunu bacakları arasına alır, kulaklarını kısar, başını eğerek yaklaşmaya çalışır bu durumda köpeğe yaklaşmazsanız sorun çıkmayabilir ama bu hareketleri yapan köpeğin üzerine gittiğinizde sıkıştığında ısırılabilirsiniz.
Sizle eğlenmek, oynamak isteyen bir köpek ise havlayarak size doğru koşarken kuyruğunu çok fazla sallar, belini dansöz gibi kıvırabilir, ön ayaklarının üzerinde küçük zıplamalar yapabilir, tüyleri kabarmaz, dişlerini göstermez. Bu köpeklerin havlamasıda buna eşlik eder bu köpekler tarafından genellikle ısırılmazsınız. Fakat her köpeğe ısıracakmış gibi temkinli yaklaşmakda fayda vardır. Her köpek sahibini dahi ısırabilir.
Köpek pek çok insandan daha insan bir yaratıkdır. Bir köpek size çok değerli şeyler öğretebilir. Eğer bir köpeğiniz varsa belki hayatta sizi ondan çok seven bir diğer canlı olmayabilir.
Yorumları: 1,204
Konuları: 28
Kayıt Tarihi: 2015
22/01/2016, Saat: 23:09
(Son Düzenleme: 22/01/2016, Saat: 23:10, Düzenleyen: Saltuk.)
Bugunku impa ziyaretimden :
Pinaud lar soylendigi kadar agir degilmis begendim ben kokularini. Puskurtulmeyen bu parfumu (grey flanel) nasil kullanmak gerek? Aydinlatan olursa sevinirim
http://enfiyemeraki.blogspot.com.tr/
|