Bu hafta Speick ağırlıklı bir hafta oldu. Ayrıca İmpa'dan aldığım Merkur 42C'yi de denemiş oldum.
Merkur 42C vintage havası ile günlük tıraşta kullanabileceğim aletlerin listesinde yerini aldı. Daha önce 41C kullanıyordum fakat günlük tıraşta kapalı tarak modelinin daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. 34C ile karşılaştırmak için aşağıda fotolar ekledim. Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi kafa yapısı tamamen aynı, 34C biraz daha ağır ve yarım cm kadar daha uzun. Bazı yabancı forumlarda 42C nin çok kısa olduğundan bahsedilmiş, elleriniz büyükse sap kısa gelebilir fakat 34C kullanıyorsanız çok fazla da fark yok. Tıraşları da hemen hemen aynı, ben 5 gün kullanımda 42C'nin daha yakın tıraş verdiğini farkettim.
Astra Mavi'yi yeşil kardeşine göre daha keskin buldum ve günlük tıraşta stok yapabileceğim bir jilet. Kesik, kısık, çizik yaşamadım. Fakat bu hafta 2 minik sivilcenin oluşumunda onun parmağı var mı henüz bilmiyorum. Tek jileti 5 kez kullandım. 5. gün öyle aman aman köreldiğini falan hissetmedim.
Sadece yüzde köpürttüm. Omega domuz fırça 3. perdede hafif hafif batmaya başlıyor ve uçlarını hissettiriyor. Su tutması zayıf, ama zaten suyu silkelemiyor muyuz, yeteri kadar su tutuyor. Köpükte herhangi bir problem yaşatmadı. Yine de Semouge domuzların yüzdeki hissi daha güzel bana kalırsa.
Speick Sabun/Krem: Her ne kadar Nuri Leflef kokusuna benzetiliyorsa da, bana daha çok bitki çaylarını, doğallığı ve bol oksijenli temiz havayı çağrıştırıyor. Kremin kokusu sabuna göre daha keskin fakat aynı tonlarda. Çubuk sabun yumuşak sınıfta değerlendirilebilir, çok rahat köpük yapıyor kayganlık, koruyuculuk geçer not aldı fakar nemlendirmede tabac ın gerisinde. İlk perdeden sonra kalan köpük fotosu da ekliyorum.
Speick Active losyon kokusu aynı tonlarda olmakla birlikte biraz daha limoni (citrus) bir kokusu var. Alkol oranı yazmıyor fakat çok düşük olmalı sadece ilk sürüşte hafif ısırıyor 1 dakikaya kalmaz rahatlatıyor. Turunç bahçesinde tıraş olmuş tarzı his veriyor.
Kokunun kalıcılığına önem verenleri hayal kırıklığı bekliyor. 1 saat sonra kokudan eser kalmıyor. Cildi yağlı/orta-yağlı olanlar için bence günlük kullanılabilecek bir losyon. Kokusu daha kalıcı olsa tadından yenmezdi.
Bu haftayı da böyle tamamladık, hepimize iyi tatiller, şimdiden tatil moduna girdim ben
Keşke her gün Cuma olsa