19/08/2017, Saat: 12:27
Domuz kılı fırçalar için detaylı break-in rehberi
|
19/08/2017, Saat: 15:03
Saltuk kardesimin bu konusu cidden nasıl konu acılır ornegi olarak gosterilebilinir.
İcinde emek, arastırma barındıran bilgi dolu ogretici bir paylasım. Emegi ve paylasımı icin tekrar tesekkurler. Tekrar zevkle okudum.
19/08/2017, Saat: 17:17
@Saltuk break-in konusunda gördüğüm en iyi Türkçe kaynak olmuş. Eline sağlık.
Yeni aldığım Omega 11137 ile 3 gündür aklıma estikçe köpürt, kurut, havluya sürt, kıl ayıkla şeklinde uğraşıyorum. Kabaca 15 yıldır kullandığım Jaguar 117/11 e kıyasla ilk aldığımda neredeyse dandik sentetik fırça kıvamındaydı. Biraz aşama kat ettim ama hala tam kıvama gelmedi. Bugün @Mantic59 un gönderdiği videodaki soğuk suda dolapta bekletme yapıp gece tekrar senin yöntemle devam etmeyi düşünüyorum. Bu arada, bu Omega fırçayı aldığım yerde bir kaç porsuk ve kaliteli sentetik fırça daha vardı. Elimi porsuklara şöyle bir sürtünce mevzuyu anladım. İlk hallerini kıyaslamak gerekirse zımpara kağıdı ve pamuklu ince kumaş kadar fark var domuz ve porsuk arasında. Fakat benim emektar Jaguar 117/11 de yeni alınmış Omega 11137 arasında da ciddi bir fark var.
19/08/2017, Saat: 19:05
(Son Düzenleme: 19/08/2017, Saat: 19:25, Düzenleyen: new38.
Sebep: imla hatası
)
Ben de proraso fırçama uyguladım hızlı olan yöntemi , ikinci sefer de tekrarladım. Çok etkili oldu. Bu videoyu telefonuma gelen videoyu izledikten hemen sonra paylaşmak istedim ve çabuk karar verdim. Bu bölüme paylaştım. Çünkü dondurmanın çok iyi bir fikir olacağını düşünmüştüm. Doğada kayaçlar da böyle parçalanıyor. Saltuk üstadımın paylaşımını zedelemişse başka bir bölüme alınabilir.
19/08/2017, Saat: 19:47
(19/08/2017, Saat: 17:17)pilotic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Saltuk break-in konusunda gördüğüm en iyi Türkçe kaynak olmuş. Eline sağlık. Omega 11137 yi 2 aydır kullanıyorum görünüşüne hastayım tam bir kilasik model .İlk aldığımda arko sabunla iki hafta boş köpürtme yaptım fırçada siyah kalın kıllar vardı tırnak makasıyla ayıkladım.performansı çatallanması ilk aldığıma göre çok farketti daha zamana ihtiyacı var.
19/08/2017, Saat: 19:49
@new38 Komsum konuya zenginlik katmıssınız zedelemek ne demek.
Peki benim anlamadıgım, konusurken soguk suda bekletin diyor, ama video da dondurucuya koyuyor. Su icinde donduruyormuyuz yoksa soguk sudamı bekletiyoruz sadece.
Ben soğuk suda beklettim zira koyduğu yer dondurucu gibi görünse de içindeki gıdalar dondurucu değil soğutucu kısmında saklanan türden olması ve buzdolabından çıktığında fırçada donma emaresi olmaması nedeniyle dondurucu kısmında değil soğutucuda bekleterek denedim iki kez; oldukça etkili oldu.
19/08/2017, Saat: 20:10
Evet, ben yanlış anlamışım. Soğuk suda bekletmek için buzdolabına koyuyor, dondurucuya koymuyor. Umarım benim uygulamam uzun vadede zarar vermez ama daha çabuk olacağını düşünmüştüm. Benimki de yanlışlaıkla uygulanan bir yol oldu. Uzun vadede fırçada bozulma olursa yazarım.
19/08/2017, Saat: 21:41
Aylardır adam edemediğim Proraso domuza son bir şans vererek su kabında buzdolabına koydum. Gerçi rotasyonda fazla rağbet görmeyen bir fırçam ama yine de az uğraşmadım. Bakalım sonuç ne olacak. Bana göre Omega ve Semogue arasında ciddi fark var. Omega zor ehlileşen bir domuz. Jaguarlar bile iki tıraşta açılıyor, bu Omega bana mısın demiyor. Bence Proraso'ya hiç yakışmayan bir fırça. Off topic için özür.
04/09/2017, Saat: 14:14
Dostlar bu soguk suda bekletme olayını 1 haftaya yaklasık 4-5 fırcada denedim. 4 gun tuttugum fırcalar oldu. Gunde 1-2 sefer aklıma geldikce havlu ustunde kıl uclarını dikey, dairesel vs her turlu fırcaladım.
Sonuc olarak ben uclarda herhangi bir catallanma gormedim. Fırca genelinde loftta acılma oldu loft yanlara dogru serildi serpildi. Kıllarda yumusama hissediyorum, ama 3-4 gun suda bekleyen bir fırca sonucta, 1-2 gun kuruduktan sonra yumusama kalıcımı olacak onu bilemiyorum. Ben yontemin genel bir faydası oldugunu dusunuyorum, break in surecini hızlandıracak bir uygulama. 2 gun buzdolabında tutup, gunde 2*3 kere havluya surtun tekrar geri koyun. Arada hazır fırca guzel ıslanmısken fırcayı havluya surttukten sonra, saltuk kardesin detaylı anlattıgı gibi ucu sert kıllarıda cımbızla daha rahat ayırabilirsiniz. Ben hazır baslamısken tum domuzlara tek tek uygulayacagım, ha zararı ne oluyor, 3-4 kupa bardak icinde fırcalar yuzunden dolabın bir rafını isgal edince hanımdan azar isitiyosunuz Uyarı: Ahsap saplı fırcalarınızda, fırcayı koydugunuz bardak-kap ne ise, fırcanın sap kenarlarını kapa yaslamamaya calısın veya kenarına bir bez parcası koyun. Verniklenmis saplar icin gerek yok ama yerli fırcaların bazıları verniksiz oluyor, bardak kenarına fırca sapının degdigi yerden nem alıp ahsap sapa isleyebilir. Basıma geldi bir zarar vermedi ama uyarmak istedim. @Niko Komsum genel olarak, semogue daha kaliteli kıllar kullanıyor omega dan. Omege da sorun, cok ozensiz hazırlanmıs bir loft, cogu kıl ters, arada misina gibi seffaf olanlar da var. Omega ayıklanmak istiyor. Yukarıda da yazdıgım gibi buzdolabından cıkarıp havluya surttukten sonra fener ve cımbız yardımıyla o kılları ayıklayın. O islemleri yaptıktan sonra aslında omega daha cabuk catallanan kıllara sahiptir semogue a nazaran. Ama semegue un genel kıl kalitesi ve loftları daha ozenle hazırlanmıs. daha uzun surede catallasıyor ama ayıklama islemi omegada ki kadar detaylı ve fazla olmuyor. 1-2 tane italian flag gibi veya hosunuza giden modelden tutup kısın sıcak su ile kullanma haricinde pek elim gitmiyor omega ya ne yalan soyleyeyim. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: