Tabula Rasa, çoktandır merak ettigim, okudugum takip ettigim bir urun. Kısmet olmadı, koleksiyonda cok sabun/krem var diye almadım direndim. Sagolsun Saltuk kardesim gecenlerde sample olarak gondermis. Deneme imkanım oldu. Ne oldu, şöyle oldu muzigimi actım tırasımı oldum, ortalıgı toparlayıp banyodan cıktım, sessizce bilgisayarımın basına oturup yurt dısından 2 kutu siparis verdim Ustune Saltuk kardesimi arayıp, bu incelemeyi yapabilmek foto vs cekebilmek icin komple kutuyu istedim. Elini ver kolunu kaptır gibi oldu ama ne yapalım, hersey Geltir icin Saltuk kardes.
Kutuyu acıp, sabunu koklayınca, marka ismini dusununce, aklıma gelen ilk imaj boyle 18.yy , soyluluk aristokrasi, buyuk sapkalı siskin etekli hanımlar, paris, londra. Opera seven, tablo duskunu, parfum duskunu egitimli donanımlı adamın sabunu gibi dusundum.
Zengin tonlu bir koku, icinde şu var diyemiyorsunuz, kaliteli marka parfum gibi, kullandıkca farklı notalar geliyor.
Sabun cok nazik, krem gibi, agır is yapmamıs nasırsız elli bir aristokrat dokunusu istiyor sanki, eski plisson kemik saplı bir silvertip veya hosaf yumusaklıgında bir Kent fırca bekler gibi narin.
Aklıma bizim neoromancer abimiz geldi. Cicekli bahcesi onunde, Tabulası ile ustura tırasını olmus, aksam katılacagı opera icin hazırlanırken Merlot sarabından yudumluyor.
Bende verdigi ilk izlenimi yazdıklarımla sizede yansıtabildim mi bilemiyorum, Tabula; eski tarihi olan, atıyorum 150 senedir elde uretilen fransız malı, uretim tesisi bir sarap bagı ortasında eski bir yapı, sahibi 7inci kusak Franceis Baue gibi bir afilli bir isim. Hayalim bu.
Sonra BAM diye tokat gibi gercekler geliyor; Tabula Rasa Almanya-Berlin yapımı yeni bir marka, bu denedigim modelin ismide SteamPunk… Al sana ters kose. Soylu falan derkene punk cıktı.
Parfumlere meraklımısın kardes, cildin hassas bazı sabunlar kasıntımı yapıyor kardes, tıras sonrası yumusacık bir cilt mi arıyorsun arkadaş;
Tabula Rasa, komplex koku profilli artisian bir tıras kremi (croap demek istiyorum aslında ama buna krem demek daha dogru bence, zira tahminimden daha yumusak bir urun). Koku ozurlu oldugum icin hele hele bu sekilde karısık kokuları hic anlatamayacagım icin kopya cekerek Steampunk versiyonunda sedir agacı, menekse, lime ve musk notaları varmıs. Saponificio nun koku karakterlerini seven, tabulayı da sevecektir. Aynı zenginlikte ve daha kuvvetli kokuya sahip sabunlar.
Ozellikle hassas ciltliler icin yapılmıs bir urun. İcerisinde mango butter, argan yagı, shea butter bulunduran %100 vegan bir sabun. Ayrıca Tabula urunlerine ozel “Stimu-tex” denilen Swiss menseili bir katkı varmıs, kuru kasıntılı alerjik reaksiyon gosterme egilimi olan ciltleri rahatlatan bir madde imis.
Cogu artisian vegan sabunlarda onerdigim, fırcada kalan kopugu son perde sonrası yuzunuze surup biraz bekleyip durularsanız, harika bir tıras sonrası yumusaklıgı veriyor. Pamuk gibi oluyorsunuz. Bu ozellik yine Tabula’da fazlasıyla var.
Urun yumusak oldugu icin, ya kasıkla alıp kasede kopurtun, yada kendi kabından bastırmadan, fazla uzun yuklemeden cok ıslak olmayan fırcanıza yukleyip yuzunuzde su ekleyerek kopurtun. Kopugu cok kıvamlı, kopurtmesi kolay bir urun. Urunun tıras esnasında kaydırıcılıgı cok iyi, koruma veya bazılarımızın dedigi yastıklaması cok kuvvetli tarafta degil bence, ama onun haricinde tıras esnasında veya tıras sonrası hissiyat olarak her yonden yuksek kalitede bir urun.
Urun fiyatı yurt dısında 20-30usd aralıgında, gunumuz ulke kurunda ne yazık ki pahalıya kacan bir urun. Ayrıca krem gibi yumusak oldugundan Triple-milled bir sabuna gore daha cabuk bitecektir diye dusunuyorum.
Yeni baslayana, elinde 1-2 sabun olana veya ogrenci kardeslere ver 100 kusur lira mutlaka al diyemem ama, bazılarımız gibi bu isi artık hobi edinmis, koleksiyon sever, cesitli sabunları denemis ve yenilere aç dostlara tavsiye ederim. Arastırmadım ama tahminimce bu markanın varsa pre veya post shave urunleri de cok guzel cıkar.
Gectigimiz haftalarda kendimi Van Yulay-Soap of the Gods sabun incelemesine hazırlıyordum ama sahsen umdugum heyecanı yasayamadım o urunde. Kuru ciltlilerin begenecegi yaglı karakterde bir sabun. Kotu demiyorum, belki benim beklentim buyuktu, karsılıgını alamadım, ustune de inceleme yazmak icimden gelmedi acıkcası. O urunde yasayamadıgım heyecanı/begeniyi Tabula Rasa da yasadım.
Sonuc olarak beni marka imajı/tarihi ile sasırtan ama hissiyat olarak icinde sanat barındıran, ünlü olmak istemeyen cok bilinmeyen, kendi halinde niş bir artisian marka ve urun.
Tabula Rasa, bir aristokrat degil ama bohem bir sanatcı urunu.
Saygılar Dostlar.