Önce sabunun isminden başlayalım. Saturnia. İtalya’da bir termal kaplıca kasabasının adı. Toscana bölgesindeymiş. Zaten sabunun kapağında da yerini almış Saturnia. Efsaneye göre Jüpiter’İn ( Zeus) attığı şimşeklerden sonra böyle bir kaplıca kaynağı meydana gelmiş. Gerçekten görüntüsü şahane. Şöye anlatmışlar: “Kaplıcada su güzel ve sıcaktır. Su mineral kaynağı olup, kaynağa yaklaştıkça havada hafif bir kükürt kokusu duyarsınız. “ Hadi tam moda girelim diye videosunu da ekleyeyim
https://www.youtube.com/watch?v=PiNJZ4vg5ts
Sabunun öyküsü de buradan alınan ilhamla başlamış. Sabunda sülfür(kükürt) mineralleri kullanılmış. Bir kaplıca kükürt kokusu var ama rahatsız edici değil. Tam tersine direkt kaplıcayı hatırlatıyor insana. Kokuda bazı ot kokuları da var ama tam çözemedim. Sanki biberiye, lavanta karışımı bir şey ama çekici bir koku. Tuscan otları demiş üretici. Tıraştan sonra yüzde çok bir koku kalmıyor ama tıraş sırasında hafif bir kaplıca moduna giriyorsunuz köpükler arasında. Üstelik koku banyoyu da dolduruyor. Eğer kükürt kokusundan hoşlanmıyorsanız almayın. Tabi yoğun bir kükürt değil, hafif ve otsu bir koku. Ben de kükürt kokusunu çok sevmem ama rahatsız etmiyor, hatta çekici geliyor.
“Sabun kokusunun baskın bileşeni, gözlerinizi kapattığınızda ünlü Gorello şelalesinde banyo yapıyormuş gibi hissetmenizi sağlayacak olan kükürt minerallerinin varlığıdır…” demiş üretici
RazoRock Saturnia kullandığım ilk Croap sabun. Krem ve sabun arasında demekmiş. Krem gibi değil, sabun gibi de değil. En basit sentetik fırçaya bile yüklenir. Saturnia da öyle. Yine RazoRock markasının da kullandığım ilk sabunu. Kolaylıkla yükleniyor hatta fazla bastırmıyorum yüklenmesin Gelelim diğer konulara.
İçerik: İçerik budur. Sulfur dikkatimi çekmişti ama kükürt mineralleriymiş. Yani zararsız hatta yararlı. Diğer içerikleri konuda uzman komşuların dikkatine sunuyorum. Zeytinyağı, Hindistinacevizi ve Shea yağı barındırıyormuş.
İçindekiler: Stearic Acid, Aqua (Water/Eau), Cocos Nucifera(Coconut) Oil, Potassium Hydroxide,Sodium Hydroxide, Olea Europea Oil(Olive Oil), Butyrospermum Parkii (Shea)Butter, Fragrance(Parfum), Sulfur, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool.
Köpük: Güzel ve kıvamlı bir köpük oluşuyor. Dört perde tıraş çıkarır yani. ( Acaba fazla mı yüklüyorum diye düşünmeden de edemedim) Köpük süzme yoğurt kıvamına ulaşıyor ama ben çok öyle sevmediğim için biraz daha sulandırmayı seçiyorum.
Koruyuculuk: Beklediğimin çok üstünde. Fiyata göre bayağı iyi. Mesela kullandığım sabunlardan örnek vereyim. SV bu konuda çok iyiydi. Bu da onun kadar iyi. Hadi SV hakkına 1 tık altı diyelim. Faena’dan ise 1-2 tık üstte bir koruyuculuk var. Bu sabunda en ilginç bulduğum konu şu. (Emin oılmak için 1.5 haftadır bu sabunla tıraş oluyorum.) Tamam koruyuculuk iyi ama bence bu sabun yüzü tıraşa çok iyi hazırlıyor. O yüzden köpüğü sürdükten sonra 2 dakika bekleyin. Sonrtasında Jilet sakallara dalınca buyur mekan senin diyor O da temiz mi temiz bir tıraş çıkarıyor. 2 perdede sinek kaydı ve tahrişsiz bir tıraş ortaya çıkıyor.
Nemlendirme: SV’nin 1 tık altı, Faena’nın 1 tık altı. Ama başka bir artısı var. Cildi canlandırıyor ve gerginleştiriyor. Bu etki 1 gün falan sürüyor. Ayrıca sakalları çok temiz kestiği için şahane bir yüz bırakıyor. Tabi ben sonrasında genellikle Le peer lucien As kullandım. Onunla özellikle şahane oldu. Ama kıyasladığım sabunlarla da aynı AS’yi kullandım.
F/P: En önemli artısı da bu fiyata bu kalite. 8-9 euro bir ücreti var. Bu fiyata bu koruyuculuk ve nemlendirme/canlandırma beklediğim bir şey değildi. O yüzden çok beğendim. Evet fabrikasyon ama artizan da bir havası var sabunun. (Üretici italyada küçük üreticilere ürettiriyormuş. O yüzden sabunu artizan sayıyor bazı siteler. Artizan bir hava var bence de