89 la flare yakınlığını yabancı forumlarda yada BB de araştırmadım
BB beni iki kere yanılttığı için benim gözümde tıraşa da yabacılar
89 flare yakınlığı olur fakat daha öncede yazdığım gibi ayrı segmentteler biri mini SUV diğeri MPV araç gibi fakat sürüş ve dinamik karakterleri birbirine yakın iki araç gibi
elime aldığım ilk gillette ayarlı alette sadece jiletin bükülme açısını değiştirerek ayar yaptığını gördüğümde benim için hayal kırıklığı oldu
aletin çeneleri hareket etmiyordu.şimdi bu yorumu okuyanların itirazlarını duyar gibiyim,çeneler yani taraklar hareket etmez
işte benimde dediğim nokta bu ağzın hareket yada ayar yapmaması avantaj değil sadece işin kolayına kaçmak olmuş nedenmi gillette aletler bu yüzden belli ayarlarda jilete optimal açı verebiliyor @ 5 yada @ 6 ayarında diğer ayarlarda tarak geometrisinin değişmesi gerekiyor, agresif mild jilet değişimleri bir yana yaprak jiletlerin boyuda birbirinden farklı bunuda geçtik @2 yada @ 4 ayarında daha fazla temas isteseniz bile aletin tarak geometrisi sabit olduğu için sizi tekrara sevk edecektir bakın 89 a ideal jilet kıvrım açısı ve tarak açıklığıyla cilde yakınlığı
işte ayarlı alet her ayarda bunu yakalayabilmeliydi aynı altın oranı her click de bir şekilde ayarlayıp bulabilmeliydi
bahsettiğim tarak geometrisi ayarı mm den daha küçük değerler
bana göre yaprak jiletli gillette ayarlı aletler adjusment yeteneğini geliştiremeden tarih oldu
elimde 3 adet ayarlı gillette var
progres almadım kafa büyüklüğünden dolayıda almayı düşünmüyorum progressin gillete avantajı closed comb olması olabilir ayar mantığıda aynı ama
closed comb lar cilde daha tatlı temas ediyor bana göre fakat kafa orantısız büyük
ileride oğlumun koleksiyonunda olsun diye progress ve futur da alacağım gerçi şuana kadar sabun ve kremlere verdiğim paralarla 2 şer tane futur ve progress alabilirdim merkur kalitesi ve orantısız kafa büyüklükleri beni hep uzaklaştırdı bu iki aleti almaktan
konu devam edecekse flare 89 yada progress konusundan devam etsek iyi olur
saygılar