-E sigarada gizemli hastalık. Elektronik sigaralar ölüm mü sacıyor.
-10 numara yag kullanan otobus yandı. Otobusler ölüm mü sacıyor.
2 baslık, 2side aslında birbirinin aynısı, 2side normalde kullanılmaması gereken standart dısı tuketim malzemesi kullanımı sonucu felaket. Okuyunca otobus guvenlimi sorusu abes kacıyor, cunku kullandıgın bildigin birsey. Ama medyanın taraflı haberleri sonucu elektronik sigaraya o baslık abes kacmıyor. Cunku haberin icerigini okuyan bile yok.
Ozellikle sozcu gazetesi web'i nedense bu esigaraya son donemde takmıs durumda.
Elinde sigara olan adamın donup bana abi o ictigin cok zararlıymıs demesine artık gercekten kıl olmaya basladım, hergun yasadıgım sey. Bilgisi olmayıp fikri olan kardes, senin paketin ustunde ne yazıyor.
Bu arada eskilerde bir donem daha bu tarz bir gizemli hastalık mevzusu olmustu yurt dısında. Kullanıcıların yanlıs tel kullanımı sonucu nikel alerjisi oldukları anlasıldı.
Not: sarım telleri bildiginiz rezistans teli gibidir. Bunların turleri vardır.
-Nikelleri ( ni60, ni 70, ni80, ni200, NiFe50, NiFe70, NikelTitanium veya PureNickel 99.9 vs. gibi)
-Titaniumları
-Paslanmaz Celikleri ( ss304, ss316, ss317, ss321, ss430 vs. gibi.)
-Kanthal ları (FeCrAl)
cesitleri vardır. Bazıları watt modunda kullanılırsa nikel ve titanium buharı vererek zehirli gaz solursunuz. Ozel derece modunda kullanılması gerekir ve bazen hassas TCR denilen tel cinsine gore ince rezistans ayarları girilmesi gerekir. Cok detaya girmek istemiyorum, kullandıgınız tel veya hazır kartusların piyasada rahatlıkla bulunan "kanthal" veya "SS316" cesidinden yapılmıs olması watt modu icin guvenlidir. Gerisi isin uc noktası, ince detaylarıdır. Pro kullanıcıyı ilgilendirir. Zaten dunyada bir donem ozel pahalı makinaların satılma nedeni olan derece ayarlı (temperture mod) kullanımı dususe gecmistir. Watt modu bir standart olma yolunda ilerlemekte.
Saygılar.
Tişikkirlir Sipirmin.