01/07/2012, Saat: 00:27
(Son Düzenleme: 22/12/2020, Saat: 13:35, Düzenleyen: onurcakmak.)
Bu sabuna yorum yazacakken hala başlık açılmış olmadığını görmek beni de ziyadesiyle şaşırttı. (Bu lafın ardından inşallah benim bakmadığım bir yerlerden çıkıp gelmez ). Umarım ilk bana nasip olmuştur....
Bu sabunun bana ilk gelişi aşağı yukarı Cella'yı denediğim zamanlardı ve o zamanlar Cella badem kokusu ile daha cazip bir koku geliyordu bana. Şimdi ise bu sıcak yaz günlerinin sabahında ayılmak için Proraso'lu bir tıraştan daha iyi bir şey düşünemiyorum.
Bugün farklı bir şey denedim ve tasta elde ettiğim muhteşem proraso ferahlığının içine bir de Çin yağı ekledim. Yaklaşık 1 saat boyunca 100km hızla giden bir arabanın camından kafamı çıkarmışım hissi ile dolaştım. Muhteşemdi.. Bunu bir de Arko ile filan deneyeceğim
Laf kalabalığından sonda nasıl köpük yaptığımı anlatayım da başlık açtığımıza değsin... Öncelikle belirteyim teknik soğuk tıraş ve tasta köpürtme içerir
1. Tıraştan 10 dk kadar önce sabunun üzerine 1 yemek kaşığı kapasitesi kadar filan su koyup bekletiyorum. Tabii ki de yemek kaşığı ile ölçmüyorum suyu
2. Bunu yaparken fırçamı da su dolu tasın içine bırakıyorum...
3. 10 dk sonra gelip fırçamı silkeliyorum.
4. Sabunun üzerindeki suyu köpürtme kabına döküyorum.
5. Fırça ile 20-25 sn kadar sert bir şekilde sabun yüklüyorum.
6. Fırçanın kenarlarını köpürtme tasına sıyırıp sonra dipteki suyu yeniden sabunun üzerinde döküp 20 sn kadar da bekletip sabunu biraz daha yumuşatıyorum.
7. Sonra bu suyu yeniden köpürtme kabına döküyorum. Bu işlem sonunda su daha da bir yoğun hal alıyor.
8. Yeniden yumuşayan sabunda, üzerindeki köpürklerinin bir kısmını köpürtme tasına ayırdığımız fırça ile yeniden yükleme yapıyorum...
9. Bu yüklemeden sonra da zaten yeterince sabun yüklenmiiş oluyor ve köpük oluşturma olayına giriyorum...
10. Köpürtme esnasında en başta kenara sıyırdığımı köpükler de kullanılmış oluyor.
Saygılarımla