07/06/2020, Saat: 16:12
Son dönemlerin en popüler hobisi .
Kendi gıdanı üretmek kendi paranı basmaktır diye iddaalı laflarla bu işe girişin çok arkadaşım var elbette durum öyle değil ama yinele keyifli ve öğrenme aşaması bitmeyen, kafa boşaltan güzel bir hobi .
Açıkçası benim yıllardır kafamda vardı , köyüm uzak olduğundan gidemiyordum ama son bir kaç yıl üstüste giderek orada meyve agacları diktim , senede 10 günde olsa gittiğimde sabah 5 akşam 5 toprakla uğraştım ve keyif aldım .
Bu pandemi sürecinde moda olan bu hobi eşimi ikna etmeme yardımcı oldu ve fırsata çevirdim ( saksıların ufak olması ve her yeri kaplamaması şartı ile )
Konuda çok bilgili değilim , öğrenme aşamasındayım , en amatörce başladım , zamanla okuya danışa geliştirmeyi umuyorum . Forumda bu konuda çok iyi yol gösterecek arkadaşlar olacağından aslında bu konuyu açtım .
Öncelikle Çatalca’dan bir arkadaşımdan bir çuval toprak ve koyun gübresi getirttim
Bahçe Market mağazalarından (ibb kuruluşu ) torf, domates salatalık biber fidesi ve roka dereotu kuzukulagı tohumları aldım .
Toprak gübre karışımına bir torba torf ekledim ve saksıları doldurdum
Fideler ekildi can suyu verildi
Tohumlar serpilirken kızımın ısrarlı yardım etme isteğini kuramadım ve homojen serpemedik.
Tohumları serptikten sonra 1 cm kalınlığında üzerine toprak atmak veya tırmıkla toprağın altına geçmesini sağlamak gerekiyor
Ardından can suyu verip
Her gün toprağı parmakla çapalar gibi havalandırmak
Kuruyan yaprakları ve alttan çıkan yaprakları koparıp gövdeyi güçlendirmek
2 günde bir sulamak
Ve yabani ot varsa temizlemek rutin işlerim oldu
En kolayı ve işe başlamak için rahatı soğan ; markette satılan arpacık soğanları saksıya kökleri asagıda olacak şekilde yarısına kadar toprağa koyun kısa sürede uzuyor zaten
Yavaş yavaş sonuç almaya başladık
Büyüdükçe ve olgunlaştıkça resim atarım
Her türlü tavsiye öneri ve bilgiye ihtiyacım var keyifle okurum .
Saygılarımla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kendi gıdanı üretmek kendi paranı basmaktır diye iddaalı laflarla bu işe girişin çok arkadaşım var elbette durum öyle değil ama yinele keyifli ve öğrenme aşaması bitmeyen, kafa boşaltan güzel bir hobi .
Açıkçası benim yıllardır kafamda vardı , köyüm uzak olduğundan gidemiyordum ama son bir kaç yıl üstüste giderek orada meyve agacları diktim , senede 10 günde olsa gittiğimde sabah 5 akşam 5 toprakla uğraştım ve keyif aldım .
Bu pandemi sürecinde moda olan bu hobi eşimi ikna etmeme yardımcı oldu ve fırsata çevirdim ( saksıların ufak olması ve her yeri kaplamaması şartı ile )
Konuda çok bilgili değilim , öğrenme aşamasındayım , en amatörce başladım , zamanla okuya danışa geliştirmeyi umuyorum . Forumda bu konuda çok iyi yol gösterecek arkadaşlar olacağından aslında bu konuyu açtım .
Öncelikle Çatalca’dan bir arkadaşımdan bir çuval toprak ve koyun gübresi getirttim
Bahçe Market mağazalarından (ibb kuruluşu ) torf, domates salatalık biber fidesi ve roka dereotu kuzukulagı tohumları aldım .
Toprak gübre karışımına bir torba torf ekledim ve saksıları doldurdum
Fideler ekildi can suyu verildi
Tohumlar serpilirken kızımın ısrarlı yardım etme isteğini kuramadım ve homojen serpemedik.
Tohumları serptikten sonra 1 cm kalınlığında üzerine toprak atmak veya tırmıkla toprağın altına geçmesini sağlamak gerekiyor
Ardından can suyu verip
Her gün toprağı parmakla çapalar gibi havalandırmak
Kuruyan yaprakları ve alttan çıkan yaprakları koparıp gövdeyi güçlendirmek
2 günde bir sulamak
Ve yabani ot varsa temizlemek rutin işlerim oldu
En kolayı ve işe başlamak için rahatı soğan ; markette satılan arpacık soğanları saksıya kökleri asagıda olacak şekilde yarısına kadar toprağa koyun kısa sürede uzuyor zaten
Yavaş yavaş sonuç almaya başladık
Büyüdükçe ve olgunlaştıkça resim atarım
Her türlü tavsiye öneri ve bilgiye ihtiyacım var keyifle okurum .
Saygılarımla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Look Sharp - Feel Sharp - Be Sharp