Yıllardır, 2-3 günlük sakalımı kartuşlu makinelerle kestiğimde, çene bölgemde kıpkırmızı bir tahriş yaşardım ve en az 7-8 saat bu kırmızılık/tahriş asla geçmezdi. Hatta önemli bir toplantım olacaksa, sabah tıraş olurdum ki, sabah suratımda tüp patlamış gibi kırmızı bir suratla toplantıya girmeyeyim diye...
Çok şükür geleneksel tıraşla yeniden buluştum. Ama önce çok okuyup hatalarımın büyükçe bölümünü keşfedip ortadan kaldırarak.
Hala hatalarım var ve öğreniyorum. Bu arada forumun genç üyelerindenim, yaşım ellinin üzerinde
Az önce Merkur Progress'imle tıraş oldum hiç acele etmeden. Çok iyi bir köpük ve yüzde yeterince iyi bir fırça çalıştırma ile. Tadını çıkartarak. Gerekli açıya çok dikkat ederek. Merkur Progress 1,5 kademede, GP jilet ile, arko tıraş kremi ile. Sonuç gerçekten çok iyi oldu, sıfır tahriş.
Bu forumda size uygun makine, fırça,sabun, jilet tavsiyelerinden çok faydalanabilirsiniz.
Acemiler için tıraş başlığı altında da çok değerli bilgiler var, mutlaka okuyunuz, çok işinize yarayacaktır.
Size uygun olabilecek bir makine ile bir an önce geleneksel tıraşa başlamanız dileğiyle.
Hoşgeldiniz,