15/09/2012, Saat: 18:22
teşekkürler
saat güzel olmuş,beğendim,şaşmaz olması harika
saat güzel olmuş,beğendim,şaşmaz olması harika
(15/09/2012, Saat: 18:19)Fallschirmjäger Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(15/09/2012, Saat: 18:07)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: doğrudur , üstadım size itirazım yok
yapı olarak saat osilatörleri hava ve ısı şartlarından etkilenebiliyor,bu da osilasyonu şaşırtıyor diye biliyorum
hem duvar hemde masa saati tavsiyeniz varmı
(15/09/2012, Saat: 17:55)Fallschirmjäger Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ''Casio en ucuz kol saati bile yılda 1-2 saniye şaşma payı ihtiva ediyor''
Ben buna Asla cevabını vermek istiyorum. Çünkü bir pic programlayıcısı olarak ben bile saniyesi 3 sene şaşmamış bir saat yaptım . Japon devi Casio bu hatayı yapabilecek bir kuruluş degil.
Hocam ısı şartlarının pilin içinde bulundugu yuvayı daraltması yada gevşetmesi gibi bir sorunun ortaya çıkarması gerekir bunun içinde 55-60 C ısı gerekir. Saatler için genelde en büyük sorun nemdir. İçinde kullanılan malzeme zaman içinde karbon degişimi gibi çok nadir problemlerle karşılaşmışsa saat bozulabilir, anlık duraksamalar ( milisaniye cinsinden ) yaşanabilir. Osilatör olayı şöyledir eğer (biz amatörler için konuşuyorum) uygun sinyal sistemine uygun osilator seçilmediyse yılda 2-3 dakika gibi senkron bozuklukları çıkabiliyor. Ancak büyük firmalar için bunlar çok hassas konular.
Benim saatin fotografı naçizane
Duvar ya da masa saati konusunda bildigim hiçbir firma yok. Yaklaşık 15 yıldır kullandıgımız çin malı bir saati modası geçtigi için geçen yıl degiştirmiştik.