Benim daha ilkokul yıllarında birkaç tel beyaz saçım vardı.
Zamanla arttı. Ortaokul-lise yıllarımda yakından bakıldığında rahatlıkla belli ediyordu kendini.
Şİmdilerde çoğunluğu siyah olsa da neredeyse 5/1'i gibi oranda beyaz var. (Saçlarımın bayağı sık olduğunu da belirtmek isterim.)Özelllikle aydınlık ortamda kendini ele veriyor. Bİlhassa saçlarım kısa iken. Herhalde bu ilerlemeyle 5-10 yıla beyazlar siyahlara oranla daha fazla olur.
Irsidir diyenler oluyor ancak yakın akrabalarımda erken yaşta saçı beyazlayanlar yok. Kimisi stres diyor, ufak bir çocukken nasıl bir stres altında kaldımda çıktı bilmiyorum, öyle olduğuna da ihtimal veremiyorum.
Ama problem etmedim, doktora da gitmedim. Hatta seviyorum bu beyazları, biraz daha artıp 3/1 oranı yakalarsak daha iyi olur zannımca.
Zaten sakallarım da kızıl kıllar çıkmaya başlamış. Onu da yeni fark ettim. Eskiden vardı ancak biri yakından bakıp farkedebiliyordu, şimdilerdeyse biraz uzadığında aynaya baktığımda ben dahi farkedebiliyorum.
Bunun bir çözümü sağlıklı insalar için olsa zaten kadınlar bizden evvel kullanmaya başlamış olurlardı.
Boya gibi geçici çözümleri sık yaptırmazsanız dipten gelenler kötü görünecektir. (En azından benim için öyle, o görüntü pek hoşuma gitmez) Arada beyaz uzun tellerin olması bence hoş.