Kullandığım en iyi köpürtme tası budur. ( Fotoğraflar Facebook da ki yabancıların açtığı bir Turkish Shaving sayfasına attığım eski resimler. Fotoda niye bu kadar yerli ürün var demeyin lütfen
)Elimden Simpson ' ın apothecary mug' u, forumda üretilen scuttle lar, farklı üreticilerin yine apothecary sitili mugları da geçti. En verimlil kullandığım tas budur. Bir de kalaylı bakır taslar.
Bunun haricinde şöyle genel bilgi vermek babında şunları söyleyebilirim,
Bu tarz ürünler tasta köpürtmeden ziyade kupa sabunu diye tabir edilen ( Williams gibi ) sabunlara yükleme yapıp köpürtmek içindir. Gelenekseldir ama Türk tıraş kültürü için değil tabi. Bu tür ürünlerin içine dibine krem sıkıp köpürtme yapacaksanız hiç almayın. Sabun koyup kullanırım diyorsanız alabilirsiniz, tercihen uzun saplı ( retro ever ready, omega 10098, m7 saplı fırçalar vs) fırçalarla kullanılmasını tavsiye ederim. Küçük saplı fırçalarla kullanmak eziyet olacaktır. Parker ' ın apothecary kupası daha geniş olması nedeniyle daha tercih edilesidir.
Bu bakır tasları tavsiye ederim, bir süre sonra kararır ancak içindeki kalayda uzun yıllar problem yaşamazsınız. Gayet sevdiğim taslardandır.
Scuttle la ilgili görüşlerimi yazmıştım kendi başlığında. Açıkcası tercih meselesi , saygı duymakla birlikte bana çok meşakkatli geliyor. Yüzde köpürtme tercih ettiğim için aslında bu tasları da kullanmıyorum artık ancak alacak olsam şu yukarda ilk paylaştığım formatta bir tas alırdım. Bulamazsam veya fiyat pahalıysa kalaylı bakır tas alırdım. İnanın çok önemli detaylar değiller. Sadece dikkat edilecek husus içinde fırçanın rahat dönüp hareket edebileceği genişlikte, ve çok derin olmayan bir tas seçmek. Sevdiğinizi , gözünüze kestirdiği izi alın, çok kafaya takmayın