24/09/2020, Saat: 15:45
Merhaba komşularım. Şuan iş yerinde otururken elimi yüzüme götürdüğümde bu akşam tıraş olacağım aklıma geldi (her gün tıraş olmadığım için) ve içimde bir heyecan hissettim. Bence geleneksel tıraştan keyif almamıza neden olan da bu his. Kartuşlularla tıraş olduğum dönemde tıraş denilince sıkıntı basıyordu, bir an önce olsun bitsin istiyordum, hatta mümkünse erteleyebildiğim kadar erteliyordum, izinli olduğum dönemler tıraş da olmuyordum, sadece izin sonrası sakallar fazla uzun olduğu ve kartuşlu ile tıraş olmak çok zorlayacağı için berberde tıraş oluyordum. İşte o an keyif alıyordum ama o anki keyfin tıraş olmakla uğraşmamamdan ve başkasının beni tıraş etmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aslında olay başkaymış. Keramet fırça, sabun, ustura, sıcak havlu ve tıraş sonrası kolonyanın hissettirdiklerindeymiş. Yani geleneksel tıraş... Her neyse, fazla uzatmayayım. Dediğim gibi akşam tıraş keyfi var diye düşünürken kendi kendime dedim ki: seni heyecanlandıran kısım ne, ne değişti? Bu soruyu kendime sorduğum gibi size de sormak istiyorum. Benim cevaplarım aşağıdadır. Sizinkileri de bekliyorum.
1-Temiz ve tahrişsiz biten bir tıraş sonrasında aftershave sürdükten sonraki an
2-Yüzüme köpüğü yaydıktan sonra tıraşa başladığım ilk perde
3-Tıraş öncesi; hangi aletle hangi jileti eşleştirsem, hangi sabunu ve tıraş sonrası ürünü kullansam diye düşündüğüm ve karar verince bu konuda hazırlık yaptığım anlar
4-İkinci perde ve sonraki düzeltme veya perdeler
5-Tıraştan bir süre sonra cildim yatışınca elimi yanağımda gezdirdiğim an
6-Sabunu köpürttükten sonra fırça ile yüzüme yaydığım an
7-Tıraş öncesinde sabunu köpürtürken gelen sabunun kokusu
8-Tıraştan sonra şapı sürdüğüm an
Hiç işin gücün yok mu komşum diyenleri de duyar gibiyim fakat bazen insanın boş oturduğu zamanlarda böyle şeyler gelebiliyor aklına. Geleneksel tıraşta sevmediğim tek şey ise tıraştan sonra aletleri temizleme kısmı. Sıcak havlu veya farklı şeyler kullanan komşularım onları da belirtebilir. Ben kendi tıraş düzenime göre düşünerek sıraladım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
1-Temiz ve tahrişsiz biten bir tıraş sonrasında aftershave sürdükten sonraki an
2-Yüzüme köpüğü yaydıktan sonra tıraşa başladığım ilk perde
3-Tıraş öncesi; hangi aletle hangi jileti eşleştirsem, hangi sabunu ve tıraş sonrası ürünü kullansam diye düşündüğüm ve karar verince bu konuda hazırlık yaptığım anlar
4-İkinci perde ve sonraki düzeltme veya perdeler
5-Tıraştan bir süre sonra cildim yatışınca elimi yanağımda gezdirdiğim an
6-Sabunu köpürttükten sonra fırça ile yüzüme yaydığım an
7-Tıraş öncesinde sabunu köpürtürken gelen sabunun kokusu
8-Tıraştan sonra şapı sürdüğüm an
Hiç işin gücün yok mu komşum diyenleri de duyar gibiyim fakat bazen insanın boş oturduğu zamanlarda böyle şeyler gelebiliyor aklına. Geleneksel tıraşta sevmediğim tek şey ise tıraştan sonra aletleri temizleme kısmı. Sıcak havlu veya farklı şeyler kullanan komşularım onları da belirtebilir. Ben kendi tıraş düzenime göre düşünerek sıraladım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
TemeT NoscE