01/10/2020, Saat: 15:36
(01/10/2020, Saat: 15:27)kaanayhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Usturanın ' da yumuşak karakterlisi olur ancak bu durum tam olarak çift taraflı jilet tutucularda ki gibi güven içinde gönül rahatlığıyla tıraş olacağınız anlamına gelmez. Kaldı ki orta agresiflikteki çift taraflı tutucularda bile kendimizi yeri geliyor kesebiliyorken...
Usturanın jilet tutuşu önemli. Genel itibariyle yerli usturalar benzer karakterde jilet tutarken Daune gibi aletler nispeten daha güvenilir ve hata affedicidir. Ali Bıyıklı' nın , Sedef' in şakası olmaz. Hata yaparsanız çizik atarsınız , jileti saplarsınız. Bu yüzden ustura tıraşında kesinlikle acele etmemeli , tekniğe odaklanmalı. Teknik belli bir seviyeye ulaşıncaya kadar fantezi hareketlerden kaçınmalıyız. Çelik ustura daha güvenilirdir ancak onun da bileylenmesi , kayışlanması gibi teknik teferrüatlarına hakim olmanız veya çevrenizde bu işlerden anlayan birinin olması gerekir. Ben yerinizde olsam Ali Bıyıklı ' yla devam eder , bol bol tekniğe yönelik çalışırdım. Onla problemsiz , sorunsuz tıraş olan adam tüm usturalarla olur.
Dediklerinize tamamiyle katılıyorum komşum. Günlük tıraşlarımda Zaza Ahşap saplı - Katze - Parker Srx ile oluyorum. 2+ günlük tıraşlarımda da Ali bıyıklı kullanıyorum komşum. R41 ve De89 oğlana kaldı gibi gözüküyor. Çelik ustura ayrı bir maharet istiyoru komşum. İleride kesinlikle ama şuan için boyumu aşar malesef.