Yorumları: 995
Konuları: 24
(11/10/2020, Saat: 16:28)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler arkadaşlar. Umarım ilgili arkadaşlara bir faydasi olur. Sağolsun Cem @CK89 bu Youtube kanalını benim için açmıştı. Şimdi yaptıklarımı orada topluyorum, benim için de iyi oldu derli toplu birarada bulunuyorlar. Selamlar
Rica ederim abi.
Bir iki ay once toplu taslar aldim, ama daha deneyemedim hic birini..
Bir kac tane cotucule de var icinde. Jnat, Thuringian vb. Daha dogal tas kullanmadim.
Shapton ceramic stonelara alismaya calisiyorum, ama daha onumde cok yol var.
Dogal taslari kullanmadan once videonu birkac defa daha izleyecegim.
Cok tesekkurler...
Yorumları: 919
Konuları: 31
(11/10/2020, Saat: 17:02)CK89 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Rica ederim abi.
Bir iki ay once toplu taslar aldim, ama daha deneyemedim hic birini..
Bir kac tane cotucule de var icinde. Jnat, Thuringian vb. Daha dogal tas kullanmadim.
Shapton ceramic stonelara alismaya calisiyorum, ama daha onumde cok yol var.
Dogal taslari kullanmadan once videonu birkac defa daha izleyecegim.
Cok tesekkurler...
Kolay gelsin Cem. JNAT'lar benim de ilgimi çekiyor ama arası dipsiz bir kuyu gibi, girmeye çekiniyorum
https://youtube.com/channel/UCD-HX8qdZx__yv3jmHY6TFg
Yorumları: 1,701
Konuları: 30
(11/10/2020, Saat: 16:39)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eğer taşınız çok küçük değilse ucundan bir santim kadar kesip onu çamur taşı olarak kullanabilirsiniz. Her ne kadar tavsiye etmesem de başka çareniz yok ise çok kullanılmış 600-1000 gritlik bir elmas taşı kullanabilirsiniz. Çok kullanılmış önermemin nedeni artık üzerinde kopabilecek partikül kalmamış olması.
Teşekkür ederim komşum bilgi için...
Şol Gökleri Kaldıranın, Doldurup Donatanın,
Ol Deyince Olduranın, Doksan Dokuz Adı İle,
Usturalarımız Keskin, Elimiz Düzgün Olsun.
Yorumları: 86
Konuları: 3
Komşum ben bir şey sormak istiyorum, bu konuda araştırmama rağmen net bir bilgi bulamadım, bir çelik usturayı ortalama ne kadar sürede bir bilemek gerekiyor ? 3
Yorumları: 2,037
Konuları: 26
Haldun üstat teşekkürler,
Ben iki şeyi merak ettim, bir üst gride çıkarken eski çamuru temizleyip yeni çamur oluşturarak devam ediliyor sanıyordum bu şekilde yapılabilirmi ? eski çamur içerisinde mikro ölçekte çelik parçaları olduğundan bilemeyi tutarsız hale getirirmi acaba.
Birde ortam ambiyansı çok hoş olmuş o arkadaki Tuborg kasalar amacına uygunmu kullanılıyor yoksa içleri alet edavatmı dolu
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
(12/10/2020, Saat: 02:06)dearlord Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum ben bir şey sormak istiyorum, bu konuda araştırmama rağmen net bir bilgi bulamadım, bir çelik usturayı ortalama ne kadar sürede bir bilemek gerekiyor ? 3
Bu tamamen usturaya ve kullandığınız taşlara bağlı. Coticule ve geotmetrisi düzgün bir ustura ile bileme işi 30-40 dakikada bitebilir. Ustura geometrisi bozuksa veya çelik çok sert ise saatlerce sürebilir.
Yorumları: 86
Konuları: 3
(12/10/2020, Saat: 12:57)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu tamamen usturaya ve kullandığınız taşlara bağlı. Coticule ve geotmetrisi düzgün bir ustura ile bileme işi 30-40 dakikada bitebilir. Ustura geometrisi bozuksa veya çelik çok sert ise saatlerce sürebilir.
Komşum cevabın için teşekkür ederim, ben soruyu yanlış sormuşum yalnız
ne kadar süre dediğim mesela ayda 1 veya yılda 1 gibi, ne kadar sürede bir bilmek gerekiyor olacaktı. Çelik ustura düşünüyorum ama bileme işi tek gözümü korkutan kısım, sanki ilk alacağım ustura yanlış bilemeden dolayı çöp olacakmış gibi hissediyorum
Yorumları: 540
Konuları: 14
@habaz Haldun abi gerçekten böyle bir videoya ihtiyaç vardı, keyifle izledim, paylaşım için teşekkürler.
Yorumları: 752
Konuları: 29
Harika bir video olmuş emeğinize sağlık
Nedir şu coticule diye düşünüp dururdum
Çok bilgilendirici
Look Sharp - Feel Sharp - Be Sharp
(12/10/2020, Saat: 12:35)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haldun üstat teşekkürler,
Ben iki şeyi merak ettim, bir üst gride çıkarken eski çamuru temizleyip yeni çamur oluşturarak devam ediliyor sanıyordum bu şekilde yapılabilirmi ? eski çamur içerisinde mikro ölçekte çelik parçaları olduğundan bilemeyi tutarsız hale getirirmi acaba.
Birde ortam ambiyansı çok hoş olmuş o arkadaki Tuborg kasalar amacına uygunmu kullanılıyor yoksa içleri alet edavatmı dolu
Son aşama olan sadece su ile bileme yaptığım kısma kadar aynı çamuru sulandırarak kullanıyorum. Eğer her sefrinde çamuru yenilerseniz grit artışını sağlayabilmek zor olur. Eğer çamurun rengi siyaha dönerse çamur yenilenebilir ama baştan başlayıp etaplar daha hızlı geçilerek ilerlenebilir.
Tuborg kasalar amacına uygun kullanılıyor
Yazın başında kendi biramı yapıp bu kasalarda saklıyorum. Şu anda içleri boşalmış durumda