29/10/2020, Saat: 01:31
(Son Düzenleme: 30/10/2020, Saat: 13:21, Düzenleyen: onurcakmak.)
Sandal ağacı , tarih boyunca insanların kullandığı her derde deva özel bir ağaç .
African Blackwood dan sonra dünyadaki en pahalı ağaç olarak görülüyor .
Farklı türleri farklı bölgelerde yetişiyor
Özellikle Avustralya ve Hindistan da ciddi bir gelir kaynağı olmuş bu ağaç ve ağaçtan elde edilen yağ .
Yumuşak kremsi sütlü sıcak bir odun kokusu yayan Sandal ağacı yağı , 2000 doları bulan litre fiyatı ile oldukça faydalı ve değerli ;
İnsanı dinginleştiriyor stresi azaltıyor .
Cildi nemlendirip temizliyor
Vücuda say say bitmez faydaları var , birçoğu ispatlanmış deniliyor .
Kozmetik sektöründe adına sık rastlıyoruz , bir çok kaliteli parfümde eser miktarda bulunuyor ve sebebi vereceği kokudan çok diğer kokulara bağlayıcılık ve kalıcılık sağlaması .
Gelelim konumuza , Tıraş ürünleri ve Sandalwood .
Bir çok tıraş kreminde adına rastlıyoruz , ana maddesi olması beklenemez malum yağın fiyatından dolayı , ama çoğunda içerikte Sandal ağacı yağına rastlamıyoruz , parfüm fragrance yazanların çoğu Sandalwood oil içeren esansların kullanıldığı ürünler .
Diğer yandan sandalwood tıraş kremleri sabunları neredeyse tamamı birbirinden farklı kokar . Bu isimi kullanmalarında bir aldatmaca mı var ? Sandalwood un cazibesini ürünlerini pazarlamada mı kullanıyorlar ? Diye soruyorum aslında .
Koku içerik her ne kadar birbirinden farklı olsada Sandalwood yazan tüm ürünler benim cildime iyi gelmiştir , bu yüzden biraz tesadüfi biraz isteyerek bir çok markanın ürününü zaman içinde edindim .
Kısa kısa markaların ürünleri hakkında kendi görüş ve deneyimlerimi yazacağım .
Geo F Trumper’s
İngiliz ürünü bir krem , koku oldukça hafif ve tatlı bir koku . İçeriğinde Sandal ağacı yağı yok parfüm ibaresi var . Ayrıca paraben içeriyor .
Hızlı ve kolay köpürüyor , kalın güzel bir kremamsı köpük , kayganlık ve koruyuculu ortanın bir üstü diyebilirim .
Tıraş sonrası fena değil mükemmel de değil . İşini yapar idare eder bir ürün oldu benim için .
Koku 7 ,tıraş esnası 9, tıraş sonrası 8
——-
Mühle Tıraş kremi
Alman mühle firmasının sandalwood kremi içeriğinde Sandal yağı olduğu yazıyor , ayrıca parfüm de var ama ne hikmetse kokusuz krem gibi geldi bana . Çok hafif bir koku var , rahatsız etmiyor ama tıraşa keyif katacak bir koku alamadım .
Tıraş esnası , hızlı dolgun bir köpük
Yoğun krema köpüğünü beğendim. ortalama bir koruyuculuk ve kayganlık .
Tıraş sonrasını çok beğenmedim . Cilt kurumuyor ama yeterince nemlenmiyorda.
Ürün fiyatının altında kaldı benim için .
Koku ;7. Tıraş esnası 8 , tıraş sonrası 7
——-
Simpson Ultra Glide
Simpson firmasının 2019 da çıkardığı bu ürün serisini ben çok beğendim
Odunsu ve paçuli kokusunu alıyorsunuz , burunu zorlamayan tıraşla keyif veren bir koku .
En güzel yanı Tıraş esnası , kayganlık ve koruyuculuk çok başarılı .
Tıraş sonrası gayet yeterli bir nemlendirme ortalama ciltliler için .
Koku ;8 , tıraş esnası 9, tıraş sonrası ;9
——
TOBS Sandalwood
Artık klasikleşmiş bir ürün , muhteşem kokusu seveni çok , arada sevmeyeni de çıkıyor . Ama seven bayılıyor .
3 Kase olanı tükettim , şimdi tüp var , ama kase tavsiye ederim açıp açıp koklamak için
Köpük performansı bana göre çok iyi değil , ama kayganlık koruyuculuk yeterli .
Tıraş sonrası çok iyi değil . Ama bıraktığı tatlı hamami koku telafi ediyor
Koku 9, tıraş esnası 8 , tıraş sonrası 7
—-
Dr Harris Sandalwood
Bu kremle çok geç tanıştım ama en sevdiğim tıraş kremim oldu . Ürünün çok hafif pudramsı bir kokusu var . Keyif veren bir koku ama çok hafif
Tıraş esnasında işini mükemmel yapıyor , çok iyi koruyuculuk ve kayganlık .
Tıraş bitiminde yanma tahriş kesinlikle hissetmiyorsunuz , temiz bir cilt bırakıyor .
Benim en sevdiğim ürün bu oldu
Koku 9, tıraş esnası 9, tıraş sonrası 9
—
Truefitt and Hill Sandalwood
Asırlık bir İngiliz markası . İçerikte paraben var Geo FT gibi , bunun dışında mükemmel bir ürün .
Koku erkeksi bir parfüm kokusu ve keyif veriyor tıraş esnasında , hafif paçuli ve sedir alıyorum ama Sandal veya odunsuluk pek hissetmedim .
Küçücük bir damla kremle çok iyi kaygan ve yoğun bir köpük elde ediyorsunuz , kalın sayılmaz ama yeterli .
Tıraş esnasında kayganlık ve koruyuculuğu beğendim .
Tıraş sonrasında gayet güzel bir nemlendirmesi var
Koku ;8 tıraş esnası ; 9 tıraş sonrası ;9
—
Edwin Jagger Sandalwood Tıraş kremi
Tıraş aletleri ile ünlü bir İngiliz firması . Kremde temiz bir içerik kullanılmış , zararlınbileşenler görülmüyor . İçeriğinde Sandal ağacı yağı var
Diğer kremlere göre iyi bir köpük için biraz fazla miktar kullanmak gerekiyor .
Koku yok desem yeridir hafif tatlı bir koku
Tıraş esnası kayganlık ve koruyuculuk ehhh işte kötü değil ama orta da diyemiyorum . Tıraş sonrası ciltteki hissiyat olumlu . Genel olarak orta halli bir krem diyebilirim .
Koku 7 , tıraş esnası 6 tıraş sonrası 8
—
Proraso sandalwood
Bu krem gerçek anlamda fiyat performans ürünü , 150 ml lik tüpe uygun fiyatı ile ulaşmakta çok kolay .
Krem güzel köpürüyor , harika odunsu sert bir kokusu var , sabunundan daha baskın geldi bana .
Tıraş esnasında kayganlık fena değil koruyuculuk diğer kremlere nazaran biraz düşük .
Tıraş sonrası içeriğindeki shea butter dan olabilir cildi besliyor, ne nemli ne kuru ama temiz pürüzsüz cilt bırakıyor .
İyi bir krem kokuyu severseniz özellikle kış mevsiminde keyifli tıraşlar çıkarır.
Loku 9 , tıraş esnası 7, tıraş sonrası 8
—
Scottish Fine Vetiver Sandalwood FIRÇASIZ Tıraş kremi
Bu kremi sona bırakmamın sebebi fırçasız oluşu , genel olarak bizlerin tıraş kültürüne pek uymuyor ama acil tıraşlar veya seyahat için çok kullanışlı buluyorum ben bu ürünleri .
Ürün fırçasız el ile cilde yediriliyor , incecik bir tabaka oluşuyor ama şaşırtıcı derecede kaygan ve koruyucu bir krem .
Kokuda vetiver i alıyorum önce , erkeksi hafif odunsu temiz bir koku
Tıraş sonrası da başarılı
Koku 8 , tıraş esnası ;9 ,tıraş sonrası ;8
Son cümle , hepsi birbirinden farklı koksa da Sandal ağacı ürünleri severek kullanıyorum , benim en sevdiğim Dr. Harris, beğenmediğim ise Mühle oldu .
Keyifli tıraşlar dilerim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
African Blackwood dan sonra dünyadaki en pahalı ağaç olarak görülüyor .
Farklı türleri farklı bölgelerde yetişiyor
Özellikle Avustralya ve Hindistan da ciddi bir gelir kaynağı olmuş bu ağaç ve ağaçtan elde edilen yağ .
Yumuşak kremsi sütlü sıcak bir odun kokusu yayan Sandal ağacı yağı , 2000 doları bulan litre fiyatı ile oldukça faydalı ve değerli ;
İnsanı dinginleştiriyor stresi azaltıyor .
Cildi nemlendirip temizliyor
Vücuda say say bitmez faydaları var , birçoğu ispatlanmış deniliyor .
Kozmetik sektöründe adına sık rastlıyoruz , bir çok kaliteli parfümde eser miktarda bulunuyor ve sebebi vereceği kokudan çok diğer kokulara bağlayıcılık ve kalıcılık sağlaması .
Gelelim konumuza , Tıraş ürünleri ve Sandalwood .
Bir çok tıraş kreminde adına rastlıyoruz , ana maddesi olması beklenemez malum yağın fiyatından dolayı , ama çoğunda içerikte Sandal ağacı yağına rastlamıyoruz , parfüm fragrance yazanların çoğu Sandalwood oil içeren esansların kullanıldığı ürünler .
Diğer yandan sandalwood tıraş kremleri sabunları neredeyse tamamı birbirinden farklı kokar . Bu isimi kullanmalarında bir aldatmaca mı var ? Sandalwood un cazibesini ürünlerini pazarlamada mı kullanıyorlar ? Diye soruyorum aslında .
Koku içerik her ne kadar birbirinden farklı olsada Sandalwood yazan tüm ürünler benim cildime iyi gelmiştir , bu yüzden biraz tesadüfi biraz isteyerek bir çok markanın ürününü zaman içinde edindim .
Kısa kısa markaların ürünleri hakkında kendi görüş ve deneyimlerimi yazacağım .
Geo F Trumper’s
İngiliz ürünü bir krem , koku oldukça hafif ve tatlı bir koku . İçeriğinde Sandal ağacı yağı yok parfüm ibaresi var . Ayrıca paraben içeriyor .
Hızlı ve kolay köpürüyor , kalın güzel bir kremamsı köpük , kayganlık ve koruyuculu ortanın bir üstü diyebilirim .
Tıraş sonrası fena değil mükemmel de değil . İşini yapar idare eder bir ürün oldu benim için .
Koku 7 ,tıraş esnası 9, tıraş sonrası 8
——-
Mühle Tıraş kremi
Alman mühle firmasının sandalwood kremi içeriğinde Sandal yağı olduğu yazıyor , ayrıca parfüm de var ama ne hikmetse kokusuz krem gibi geldi bana . Çok hafif bir koku var , rahatsız etmiyor ama tıraşa keyif katacak bir koku alamadım .
Tıraş esnası , hızlı dolgun bir köpük
Yoğun krema köpüğünü beğendim. ortalama bir koruyuculuk ve kayganlık .
Tıraş sonrasını çok beğenmedim . Cilt kurumuyor ama yeterince nemlenmiyorda.
Ürün fiyatının altında kaldı benim için .
Koku ;7. Tıraş esnası 8 , tıraş sonrası 7
——-
Simpson Ultra Glide
Simpson firmasının 2019 da çıkardığı bu ürün serisini ben çok beğendim
Odunsu ve paçuli kokusunu alıyorsunuz , burunu zorlamayan tıraşla keyif veren bir koku .
En güzel yanı Tıraş esnası , kayganlık ve koruyuculuk çok başarılı .
Tıraş sonrası gayet yeterli bir nemlendirme ortalama ciltliler için .
Koku ;8 , tıraş esnası 9, tıraş sonrası ;9
——
TOBS Sandalwood
Artık klasikleşmiş bir ürün , muhteşem kokusu seveni çok , arada sevmeyeni de çıkıyor . Ama seven bayılıyor .
3 Kase olanı tükettim , şimdi tüp var , ama kase tavsiye ederim açıp açıp koklamak için
Köpük performansı bana göre çok iyi değil , ama kayganlık koruyuculuk yeterli .
Tıraş sonrası çok iyi değil . Ama bıraktığı tatlı hamami koku telafi ediyor
Koku 9, tıraş esnası 8 , tıraş sonrası 7
—-
Dr Harris Sandalwood
Bu kremle çok geç tanıştım ama en sevdiğim tıraş kremim oldu . Ürünün çok hafif pudramsı bir kokusu var . Keyif veren bir koku ama çok hafif
Tıraş esnasında işini mükemmel yapıyor , çok iyi koruyuculuk ve kayganlık .
Tıraş bitiminde yanma tahriş kesinlikle hissetmiyorsunuz , temiz bir cilt bırakıyor .
Benim en sevdiğim ürün bu oldu
Koku 9, tıraş esnası 9, tıraş sonrası 9
—
Truefitt and Hill Sandalwood
Asırlık bir İngiliz markası . İçerikte paraben var Geo FT gibi , bunun dışında mükemmel bir ürün .
Koku erkeksi bir parfüm kokusu ve keyif veriyor tıraş esnasında , hafif paçuli ve sedir alıyorum ama Sandal veya odunsuluk pek hissetmedim .
Küçücük bir damla kremle çok iyi kaygan ve yoğun bir köpük elde ediyorsunuz , kalın sayılmaz ama yeterli .
Tıraş esnasında kayganlık ve koruyuculuğu beğendim .
Tıraş sonrasında gayet güzel bir nemlendirmesi var
Koku ;8 tıraş esnası ; 9 tıraş sonrası ;9
—
Edwin Jagger Sandalwood Tıraş kremi
Tıraş aletleri ile ünlü bir İngiliz firması . Kremde temiz bir içerik kullanılmış , zararlınbileşenler görülmüyor . İçeriğinde Sandal ağacı yağı var
Diğer kremlere göre iyi bir köpük için biraz fazla miktar kullanmak gerekiyor .
Koku yok desem yeridir hafif tatlı bir koku
Tıraş esnası kayganlık ve koruyuculuk ehhh işte kötü değil ama orta da diyemiyorum . Tıraş sonrası ciltteki hissiyat olumlu . Genel olarak orta halli bir krem diyebilirim .
Koku 7 , tıraş esnası 6 tıraş sonrası 8
—
Proraso sandalwood
Bu krem gerçek anlamda fiyat performans ürünü , 150 ml lik tüpe uygun fiyatı ile ulaşmakta çok kolay .
Krem güzel köpürüyor , harika odunsu sert bir kokusu var , sabunundan daha baskın geldi bana .
Tıraş esnasında kayganlık fena değil koruyuculuk diğer kremlere nazaran biraz düşük .
Tıraş sonrası içeriğindeki shea butter dan olabilir cildi besliyor, ne nemli ne kuru ama temiz pürüzsüz cilt bırakıyor .
İyi bir krem kokuyu severseniz özellikle kış mevsiminde keyifli tıraşlar çıkarır.
Loku 9 , tıraş esnası 7, tıraş sonrası 8
—
Scottish Fine Vetiver Sandalwood FIRÇASIZ Tıraş kremi
Bu kremi sona bırakmamın sebebi fırçasız oluşu , genel olarak bizlerin tıraş kültürüne pek uymuyor ama acil tıraşlar veya seyahat için çok kullanışlı buluyorum ben bu ürünleri .
Ürün fırçasız el ile cilde yediriliyor , incecik bir tabaka oluşuyor ama şaşırtıcı derecede kaygan ve koruyucu bir krem .
Kokuda vetiver i alıyorum önce , erkeksi hafif odunsu temiz bir koku
Tıraş sonrası da başarılı
Koku 8 , tıraş esnası ;9 ,tıraş sonrası ;8
Son cümle , hepsi birbirinden farklı koksa da Sandal ağacı ürünleri severek kullanıyorum , benim en sevdiğim Dr. Harris, beğenmediğim ise Mühle oldu .
Keyifli tıraşlar dilerim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Look Sharp - Feel Sharp - Be Sharp