14/02/2021, Saat: 22:56
Herkese hayırlı akşamlar, tahrişsiz ve yakın tıraşlı günler dilerim. Forumda yeniyim ve geleneksel tıraşa da yeni başladım diyebilirim. Yaklaşık 8 belki 9 tıraş oldum bu yöntemle. Başlangıç için uygun fiyatlı bir makine seçerek kendimi denemek sonrasında profesyonel bir makine almak istedim. Bu sebeple rimei almaya karar verdim. Birkaç orta agresif jilet aldım hangisi yüzüme uyar denemek adına. Bunlar shark, derby usta, zaza gold, perma sharp jiletler. Tıraşa başlamadan evvel yüzümü çok kaynar olmamak şartı ile sıcak su ile yıkıyorum, proraso tıraş öncesi kremini kullanıyorum. Köpüğümü derby limonlu tıraş kremi ile tasta köpürtüp yüzüme uyguluyor ve tıraşa başlıyorum. İlk perde sakal çıkış yönünde hiçbir kanama, tahriş sorunum olmuyor bastırmamaya gayret ettiğim için. Ancak ikinci perdede çıkış yönüne çapraz tıraş olurken bazen tahriş hatta ufak kanamalar olabiliyor. Ancak daha kötüsü yakın tıraşı elde edemiyor mecburen çıkış yönünün tersine de almam gerekiyor. Aksi taktirde hiç tıraş olmamışım gibi sakallarım hem gözle görünür hem de baya ele gelir durumda oluyor. Tersten tıraşta zaten yüzüm iyice tahriş oluyor. Tersten tıraşta jiletlerin hepsi çekme yapıyor bu arada. Siz değerli forum üyelerinin yardımını bekliyorum. Malum yeni başladım bu tür tıraşa ne yapmam gerek bilemedim. Acaba ne yapmalıyım?
Şu elimde görmüş olduğunuz jileti taçsız kral Pele, Bakenbauer, Nadya Komanaççi, Biricit Bardo, İngiltere Kraliçesi Elizabet, Kaleci Mıyer, Fenerbahçeli Cemil kullandı.”