02/02/2020, Saat: 14:59
Başak-Süper Fırça
|
01/04/2020, Saat: 22:54
(08/03/2019, Saat: 18:13)edward Adlı Kullanıcıdan Alıntı: milyoncu tarzı yerden aldıgım bir fırça var başak fırça benziyor ama marka felan yok.1 aydır kullanıyorum.Bugün dikkatimi çekti fırça hala sert.Sanki araba fırçasını yüzüme sürüyorum gibi.Daha yeni kabul ediyorum ama bazı kıllar çatallanmış bazıları daha ilk gün ki gibi. Aradan geçen zamanda bu fırçadan ögrendigimorta kısmı kesinlikle domuz kılı yumuşak fakat kenar kısımlarının %90 sentetik.Hem çatallanma yok hemde orta kısma dokundugunuzda yumuşak kenar kısımlarda ise bildiginiz araba fırçası hissiyatı var. Anlaşılan yerli fırçalarda birsüre sonra domuz kılı bulmak zorlaşacak.Ya karışık olacak yada sentetik.
24/08/2020, Saat: 11:46
Merhaba komşularım forumumuz başak fırça ile ilgili resimlerin görünmemesi üzerine elimde başak domuz kılı fırçalarının forumumuz konu başlığına faydalı olucağını düşünerekden ve küçük bir değelendirme yaparak paylaşımda bulunuyorum
Resimde görüldüğü gibi başak fırçanın üç modeli var 1- Büyük boy 2- Orta boy 3- Berber boy --------------------------- Büyük boy ve orta boy sakal fırçalarının perfomansı jaguar yarışır seviyede sıcak köpük sevenlerin ve kış aylarının vazgeçilmez fırçası olabilir. Tasda köpürtmeye uygun fırçalar kullandıkca yumuşacık bir fırça haline geliyor. kısa sürede iyi köpük elde edilebiliyor ------------------------------------------------------------------------------------------ Berber boy sakal fırçası berberlerin tercih ettiği plastik saplı başak sakal fırçasıdır. pahalı fırçaları aratmayan sakal fırçası diyebilirim yumuşacık sıcak köpüğü adeta yüzde hissettiriyor ele tam oturan bir sakal fırçası tas ve yüzde köpürtmeye uygun fırça. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İşciliği konusunda değişken bir sakal fırçası fırça sapı bazı başak fırçalarda iyi olabiliyor bazıılarında kötü bir işçilik olabilir. Bazı modellerde kılın sapla birleşimindeki yüzüğün tam oturmaması yamuk durması bu durumlara dikkat edilmesi lazım. Kılı fırçaya monte ederken harç kullanılıyor. bizim yerli fırçalarda üreticilerin tercih ettiği bir durum (Jaguar,lider,başak) sakal fırçalarında. -------------------------- Piyasada bulunabilirliği domuz kılından bulunabilmesi zor biraz belki kozmetikciler eski serileri olabiliyor. şuan ki durumu gözlemlediğimde naylon ipli başak sakal fırçaları mevcut Fiyatıda değişken 7,5TL ye almışdım 20 TL ye 25 e satanda gördüm. ----------------------------------------------------------------------------
12/10/2020, Saat: 23:46
beyaz saplı fırçanın derli toplu durması yayılmaması hoşuma gidiyor ama artık pek bulunmuyor sanırım.Bir kaçyere baktım bulamadım. Daha önce berberde gördüm fakat kim bilir ne zaman aldı.
şimdi yerli üreticiler sentetik kıla geçtiginden internette bu modelde çok fırça var sentetik kıl gelirse çöpe gider. Denk gelirsem beyaz saplı olandan alırım.
20/05/2021, Saat: 23:50
(12/10/2020, Saat: 23:46)edward Adlı Kullanıcıdan Alıntı: beyaz saplı fırçanın derli toplu durması yayılmaması hoşuma gidiyor ama artık pek bulunmuyor sanırım.Bir kaçyere baktım bulamadım. Daha önce berberde gördüm fakat kim bilir ne zaman aldı. Ben bu beyaz Başak super berber boyu firçadan geçen ay aldım, Tahtakale'de bir dukkanda buldum, çok çeşitli fırçalar vardi, ben büyük boy istediğim için bunu seçtim. Fiyatı 20 lira idi. Şimdi google haritalardan baktım, dukkanin ismi Altın Horoz Fırça. Balkapani sokak, No:27. Yalniz bu benim aldığım Başak fırça salt domuz değil galiba, karışık olabilir. Henuz rodajini tamamlamadim, ama bugun killarini ayirayim dedim, cok siyah kil çıktı. Diger killarin cogu da catallanma yapmış, hatta ayikladigim bazi siyah killar bile catallanmisti. Bir de İmpa'dan Omega 10049 aldim (45 TL) ondan da cok siyah kıl çıktı ama daha kolay yumuşadı Omega. Basak ise çok sert degil ama yay gibi açılıyor ve yumuşamiyor. Henuz traşta kullanmadim ama yüzdeki hissinin omega kadar başarılı olacagini zannetmiyorum fakat sanki Omegadan daha fazla kopuk yapıyor. 10049 köpüğü biraz yutuyor gibi. Zaten her iki firca da fazla buyuk geldi, pek alışamadım. Haftaya yine gidecegim, bu kez bir iki tane orta boy alacağım, belki bir omega 10051, bir de orta boy Jaguar.
19/10/2021, Saat: 21:33
https://www.hepsiburada.com/basak-sakal-...00000OQQVE
Şu fırçanın efsane berber fırçası olma ihtimali varmı? Benim gözlemlediğim kıllar domuz gibi görünüyor. Kumar oynamaya değermi?
19/10/2021, Saat: 23:57
Bu kötü bir fırça Hocam. Üstüne biraz daha ekleyip forumdan ikinci el bir omega almanı tavsiye ederim. 10049 mesela güzel bir domuz fırça. Bütün yüzü kaplayacak kadar loftu uzun.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Jaguar Fırça - Geltir Özel Üretim 2019 Etkinlik Fırçası | ekindgn | 56 | 38,293 |
25/06/2024, Saat: 22:15 Son Yorum: Zireæl47 |
|
SATILIK: Semogue 1470 Domuz Kılı Fırça | asrnnn | 2 | 1,635 |
11/10/2023, Saat: 14:03 Son Yorum: farukkati |
|
Acca Kappa Fırça (Efsane Performans) | harveyspecter | 1 | 1,180 |
25/05/2023, Saat: 20:22 Son Yorum: finwe |
|
En küçük fırça aranıyor | BigHillMe | 28 | 44,362 |
15/02/2022, Saat: 23:35 Son Yorum: exselans |
|
Domuz kılı fırça temizlik problemi | Oldstyle | 5 | 3,201 |