bunun söylenmesinin sebebi, insanın eli mk3 gibi aletlerde bastırmaya ve rahatlığa alışıyor. çünkü ne yaparsanız yapın esnek bir yapısı olduğundan yüzünüze yansıtmıyor. hatta bütün bıçaklar temas etsin diye iyice bastırılabiliyor. eliniz jiletli ustura veya makineler ile bu baskıyı unutmaya ve yüz hatlarını, el açılarını tanımaya başlamadan, çelik ustura ile epey hırpalanırsınız. bunu yaşamayın diye böyle söylüyorlar.
ben de geleneksel tıraşa sizin gibi jiletli ustura ile başladım, elim oturunca güzel bir çelik ustura edindim. çelik ustura daha dengeli bir alet, elinizde bir o yana bir bu yana takla atma ihtimali daha az, ancak yukarıdaki sebeplerle evvelce diğer yöntemler önerilir.
tabii yine hatırlatmak gerekir, her yiğidin yoğurt yeyişi farklı oluyor. doğrudan çelik ustura ile başlayan da var.
selamlar.
ben de geleneksel tıraşa sizin gibi jiletli ustura ile başladım, elim oturunca güzel bir çelik ustura edindim. çelik ustura daha dengeli bir alet, elinizde bir o yana bir bu yana takla atma ihtimali daha az, ancak yukarıdaki sebeplerle evvelce diğer yöntemler önerilir.
tabii yine hatırlatmak gerekir, her yiğidin yoğurt yeyişi farklı oluyor. doğrudan çelik ustura ile başlayan da var.
selamlar.
(02/07/2012, Saat: 14:10)lathrodectus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu konuyu okuyunca birşey kafama takıldı.
Neden herkes direk ustura ile başlanmamasını öneriyor acaba?
Ben jiletli ustura ile traşa başlamadan önce gillette'in mach2 bıçaklarını kullanıyordum.
Böyle sağda solda araştırmadan, sedef ustura ve derby jilet ile başladım. İlk başlarda acemilik, uygun olmayan köpük (basınçlı kutulardaki traş köpüklerini kullanıyordum) e tabi üstüne keserim korkusu da eklenince ufak tefek kesikler - çizikler oldu tabii.
Fakat ciddi bir problem yaşamadım, bana kalırsa acemilikteki kesik-çizik ve jilet yanıklarının en büyük sebebi keserim korkusuyla kararsız hamleler yapmaktan ve gerçek anlamda cildi traşa hazırlamamış olmaktan kaynaklanıyor.
Açıkçası safety razor ile traş olmadım, gerek burada gerek SRP, B&B de okuduklarımdan sonra mutlaka denemek istiyorum. Fakat direk ustura ile başlamakta da bir sakınca olacağını düşünmüyorum.
Saygılar