27/08/2012, Saat: 19:44
Bu konuyu nasıl kaçırmışım bilmiyorum. Bu konu benim kişisel olarak en iddialı olduğum konulardan birisidir.
Bileme konusunda hastalıklıyım, başka bir şey yazmama gerek yok.
Şef bıçakları için eğer 64 rockwell üzere bir bıçağınız yoksa 2000 kum üzerine çıkmanın size hiç bir getirisi olmaz. Çünkü çok kısa sürede o ilk çok keskin ağız körelecektir. Hele cam ya da plastik kesme altlığı kullanıyorsanız bıçağınız normalden de hızlı körelir. Mutlaka ahşap kesme tahtası kullanın.
Bana dönem dönem, özellikle de kurban bayramı öncesinde çok fazla bıçak gelir çevremden bilemem için. Her şeyi deneme yanılmayla 9-10 yılda öğrendim. Ben de zamanında 5-10 k taşlar mı denemedim, elmas pastalar mı denemedim. İyi kalite bir bıçağı bileyim bununla tıraş olmak çok kolay. Ama bir pratikliği yok, çünkü 20 dakikalık kesim sonrası o keskinlikten eser kalmayacak.
Ben bıçaklarımda elmas ve seramik taşları tercih ediyorum. Yeni taş alacaklara da tavsiyem naniwa chosera serisini alıp olayı bitirsinler. 2k üzeirne çıkmaya hiç gerek yok.
Kaliteli ve iyi çelikten iyi bir bıçağı olup da bileyemeyen, bozmaya çekinen herhangi bir komşumun bıçaklarını sorgusuz sualsiz bilerim. Bunu söylememin sebebi yıllar içinde çevremden gelen ucuz burşa işi bıçaklardan bıkmış olmam. Verdiğiniz emeğin karşılığını vermeyecek kadar kısa sürede körelen kaba saba bıçaklar.Varsa santoku'nuz şef bıçağınız, markalı ithal bıçağınız, yapamıyorsanız, çekiniyorsanız yollayın sonucu görün.
Benim şu an favorim Global G2
Her ne kadar yumuşak ve çabuk körelen bir çeliğe sahip olsada, yeniden keskinleştirmesinin kısa sürmesi ve oldukça ince profilinden dolayı çok yüksek keskinliklere çıkabilmesi hoşuma gidiyor. Tam anlamıyla bir dilimleme bıçağı.
ama yine de daha ağır kullanım şartlarına da uyacak avruğa tipi klaisk bir şef bıçağı da almayı düşünüyorum. Bayadır aklımda wusthof, henckels, mac bıçakları var. Aslında yurtdışında olup da yakın zamanda gelecek bir komşum olsa onun aracılığıyla almak isterdim.
Kai kullanıp da bana test etmem için gönderecek bir komşum var mı?
Bileme konusunda hastalıklıyım, başka bir şey yazmama gerek yok.
Şef bıçakları için eğer 64 rockwell üzere bir bıçağınız yoksa 2000 kum üzerine çıkmanın size hiç bir getirisi olmaz. Çünkü çok kısa sürede o ilk çok keskin ağız körelecektir. Hele cam ya da plastik kesme altlığı kullanıyorsanız bıçağınız normalden de hızlı körelir. Mutlaka ahşap kesme tahtası kullanın.
Bana dönem dönem, özellikle de kurban bayramı öncesinde çok fazla bıçak gelir çevremden bilemem için. Her şeyi deneme yanılmayla 9-10 yılda öğrendim. Ben de zamanında 5-10 k taşlar mı denemedim, elmas pastalar mı denemedim. İyi kalite bir bıçağı bileyim bununla tıraş olmak çok kolay. Ama bir pratikliği yok, çünkü 20 dakikalık kesim sonrası o keskinlikten eser kalmayacak.
Ben bıçaklarımda elmas ve seramik taşları tercih ediyorum. Yeni taş alacaklara da tavsiyem naniwa chosera serisini alıp olayı bitirsinler. 2k üzeirne çıkmaya hiç gerek yok.
Kaliteli ve iyi çelikten iyi bir bıçağı olup da bileyemeyen, bozmaya çekinen herhangi bir komşumun bıçaklarını sorgusuz sualsiz bilerim. Bunu söylememin sebebi yıllar içinde çevremden gelen ucuz burşa işi bıçaklardan bıkmış olmam. Verdiğiniz emeğin karşılığını vermeyecek kadar kısa sürede körelen kaba saba bıçaklar.Varsa santoku'nuz şef bıçağınız, markalı ithal bıçağınız, yapamıyorsanız, çekiniyorsanız yollayın sonucu görün.
Benim şu an favorim Global G2
Her ne kadar yumuşak ve çabuk körelen bir çeliğe sahip olsada, yeniden keskinleştirmesinin kısa sürmesi ve oldukça ince profilinden dolayı çok yüksek keskinliklere çıkabilmesi hoşuma gidiyor. Tam anlamıyla bir dilimleme bıçağı.
ama yine de daha ağır kullanım şartlarına da uyacak avruğa tipi klaisk bir şef bıçağı da almayı düşünüyorum. Bayadır aklımda wusthof, henckels, mac bıçakları var. Aslında yurtdışında olup da yakın zamanda gelecek bir komşum olsa onun aracılığıyla almak isterdim.
Kai kullanıp da bana test etmem için gönderecek bir komşum var mı?
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/