Yorumları: 196
Konuları: 5
herhangi bir nesneyi alacağımızı düşünelim.
fiyatı Fi olsun, kullanım ömrü Yı, aylık gelirimiz Gel, kullanım sonunda satılabiliyorsa, ikinci el satış fiyatı IESa olsun. Nesnenin
(Fi - IESa) / Yı / 12 = Aylık Maliyeti (AyMa)
AyMa / Gel = Harcanabilite katsayısı (Harc )
Gerisi gelir, önerileriniz bekliyorum
örnek
araba 30bin tl gelir 3000bin tl
kullanım omru 4 sene
4 sene sonraki satışı 10bin
(30000-10000)/4/12 = 416 TL AyMa
416/3000= 0,14 Harcanabilite katsayısı
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
@puukko, size bir mikro iktisat konusu açalım,yazmak isterseniz foruma katkınız olur.
Yorumları: 1,383
Konuları: 11
Bu denkleme fayda faktörünü eklemezsek eksik kalır yanılırız
Yiğit harmanları, yığınaklar,
Kurulmuş çetin dağlarında vatanların.
Dize getirilmiş haydutlar,
Hayınlar, amana gelmiş,
Yetim hakkı sorulmuş,
Hesap görülmüş.
Demdir bu... Ahmed Arif
02/10/2013, Saat: 01:31
(Son Düzenleme: 02/10/2013, Saat: 01:45, Düzenleyen: puukko.)
(01/10/2013, Saat: 23:44)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @puukko, size bir mikro iktisat konusu açalım,yazmak isterseniz foruma katkınız olur. üstat bildiğim bir konu değil olsa seve seve,
(01/10/2013, Saat: 23:56)sertaç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu denkleme fayda faktörünü eklemezsek eksik kalır yanılırız
Fayda faktörü nasıl eklenir düşünelim.
Maddi bir katkısı olmadığı sürece faydası yok diye düşünmemiz doğru olabilir iktisadi açıdan.
yani diyelimki balık yağı alıyoruz, insanı kalp hastalıklarından koruyor, diye.
yani balık yağına bir harcama yaparsak, bu bizi ilerde olması gerekebilecek bir kalp operasyonundan koruyabilir,
bu durumda, harcanan para daha az para harcamak için yapılmış gibi olur. Buradan bir şey çıkabilir ama tam yakalıyamadım.
02/10/2013, Saat: 10:15
(Son Düzenleme: 02/10/2013, Saat: 10:19, Düzenleyen: sertaç.)
Maddi bir katkısı olmadığı sürece faydası yok diye düşünmemiz doğru olabilir iktisadi açıdan.
Komşum muhasebe açısından dediğiniz doğru olur. Muhasebe faydasına bakmaz işin kaydı maddi olarak atar ve hesaplamarı bu yönden işler. Ancak iktisadi açıdan fayda faktörünü mutlaka işin içine katmamız gerekir. Bu mantıkla baklavanın geri dönüşü olmadığı için saymayacakmıyız Faydanında ölçülebilir olması zor
Hayınlar, amana gelmiş,
Yetim hakkı sorulmuş,
Hesap görülmüş.
Demdir bu... Ahmed Arif
Yorumları: 208
Konuları: 4
(02/10/2013, Saat: 10:15)sertaç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Maddi bir katkısı olmadığı sürece faydası yok diye düşünmemiz doğru olabilir iktisadi açıdan.
Komşum muhasebe açısından dediğiniz doğru olur. Muhasebe faydasına bakmaz işin kaydı maddi olarak atar ve hesaplamarı bu yönden işler. Ancak iktisadi açıdan fayda faktörünü mutlaka işin içine katmamız gerekir. Bu mantıkla baklavanın geri dönüşü olmadığı için saymayacakmıyız Faydanında ölçülebilir olması zor
Şu fayda faktörü girince işin içine baklava hemen çıkıverir ortaya Birazdan utiller, marjinal maliyet eğrileri, azalan verimler kanunu havalarda uçuşur burada söylemedi demeyin
Şu dünyada yüzlerce ahmak, etek dolusu altın verir de, şeytandan dert satın alır.(Mevlâna)
Hayınlar, amana gelmiş,
Yetim hakkı sorulmuş,
Hesap görülmüş.
Demdir bu... Ahmed Arif
Yorumları: 208
Konuları: 4
Şu dünyada yüzlerce ahmak, etek dolusu altın verir de, şeytandan dert satın alır.(Mevlâna)
02/10/2013, Saat: 11:48
(Son Düzenleme: 02/10/2013, Saat: 14:29, Düzenleyen: sertaç.)
Hayınlar, amana gelmiş,
Yetim hakkı sorulmuş,
Hesap görülmüş.
Demdir bu... Ahmed Arif
Derin konuymuş
|