Yorumları: 1,519
Konuları: 13
Kayıt Tarihi: 2013
12/12/2013, Saat: 11:52
(Son Düzenleme: 12/12/2013, Saat: 11:55, Düzenleyen: OnLyTNT.)
Selamlar arkadaşlar,
Çakı ve mutfak bıçaklarını bilemek için bileme taşı mı kullanmalı yoksa ne kullanmalı? Elimde 2-3 çakı var, kullanamıyorum bu yüzden.
Basit bir yöntem olmasını tercih ediyorum. Taş kullanılıyor biliyorum da ne tip bir taş almalı, daha pratik yöntemler (aynı zamanda verimli tabii ki) var mı? Ustura için kullanılan taşlar kullanılır mı mesela ? Şu 4k/8k çift taraflı uygun yollu bir taş alsam?
Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ek: Sonradan düşündüm 4k/8k gibi bir taş abartı olur değil mi?
Haydi hayırlı tıraşlar...
Yorumları: 227
Konuları: 18
Kayıt Tarihi: 2012
(12/12/2013, Saat: 11:52)OnLyTNT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar arkadaşlar,
Çakı ve mutfak bıçaklarını bilemek için bileme taşı mı kullanmalı yoksa ne kullanmalı? Elimde 2-3 çakı var, kullanamıyorum bu yüzden.
Basit bir yöntem olmasını tercih ediyorum. Taş kullanılıyor biliyorum da ne tip bir taş almalı, daha pratik yöntemler (aynı zamanda verimli tabii ki) var mı? Ustura için kullanılan taşlar kullanılır mı mesela ? Şu 4k/8k çift taraflı uygun yollu bir taş alsam?
Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ek: Sonradan düşündüm 4k/8k gibi bir taş abartı olur değil mi?
Ucuz yollu 1k tas yada max 2k tas yeterli olacaktir diye dusunuyorum. hem caki hemde ustura icin kullanacaksa coticule yada ucuz yollu bbw slurry ile yeterli olacaktir.
Yorumları: 2,450
Konuları: 139
Kayıt Tarihi: 2011
600 griti yeterli bulmakla beraber maksimum 1200 olabilir. Daha yukarı çıkınca eskisinden beter köreliyor.
Yorumları: 1,519
Konuları: 13
Kayıt Tarihi: 2013
Yok üstad, ustura ile işim yok. Hem çakıları hem de mutfak bıçaklarını ayda yılda bir kesmediği zaman bilemek tek derdim.
600/1200 şeklinde taş bulunur mu acaba çift taraflı? Almışken böyle bir şey alsam daha iyi olur sanki. Bir de nerelere bakmak lazım bu taşlar için? Bıçakçılarda olur mu?
Haydi hayırlı tıraşlar...
Yorumları: 3,397
Konuları: 106
Kayıt Tarihi: 2013
(12/12/2013, Saat: 13:21)OnLyTNT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yok üstad, ustura ile işim yok. Hem çakıları hem de mutfak bıçaklarını ayda yılda bir kesmediği zaman bilemek tek derdim.
600/1200 şeklinde taş bulunur mu acaba çift taraflı? Almışken böyle bir şey alsam daha iyi olur sanki. Bir de nerelere bakmak lazım bu taşlar için? Bıçakçılarda olur mu?
400/1000 şeklinde var, kai marka. Konusu var forumda.
www.BarbarosRazors.com
Yorumları: 74
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2013
çakı ve bıçak bileme için en güzeli 1milyoncularda bulunan taşları tavsiye ederim, yalnız iki çeşidi var, dikdörtgen yapılı ve iki yüzü ayrı renkli olanı bul, bir tarafı kalın bir tarafı ince olur, kalın tarafı bileme için kullan, ince tarafı en son çapak için kullan, şimdi teknik vereyim, en rahat mutfak tezgahı olur, tezgahın karşısına taşı yere yatır, bıçak yere paralel 7~30 derece arası denk getir, açı ufalırsa keskinlik artar, amman dikkat, tek yönde bile, yani iki elinle bıçağı al keskin taraf karşıya baksın, taşa değdir, hafif baskı ile itele, geri gelirken kaldır bıçağı, tekrar sürt, bileme yapacağın yer harici bıçak yanaklarını taşa değdirme, iz yapar estetik gider, bu işi yaparken yalpalama yapma, öteki tarafıda bileyle, taşı ters çevir, birkaç o yüzle çalış, sonra kontrol bile yapmana gerek kalmadan taşı yerine kaldır, 1 sene rahat götürür bu bıçak, çok keskin olması iyi değildir, tehlike oluşturur, ben bu şekilde makas bile bilerim, bir püf noktası vereyim, çakı için yağlama makine yağı değilde vazelin dene, aslı o dur,
Yorumları: 1,015
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 2016
Konuyu 3buçuk sene sonra hortlatayım
Bileme işiyle yakından uzaktan bir ilgim yok, büyük ihtimalle el yatkınlığım da yok. Evde 2 tane (zwilling ve sürbisa) şef bıçağımız var. Bunları bilemek için bugüne kadar zamanında hediye gelen şu aleti kullandık :
http://www.hepsiburada.com/victorinox-7-...Ameq8P8HAQ
Alet bilemesine biliyor, ancak malesef bıçağın ağzını bozuyor. Ağızda tırtıklar oluşturuyor. Teknik olarak bu dayının yaptığını yapıyorum :
https://www.youtube.com/watch?v=HUUt1uiWTpc
Sizce neyi yanlış yapıyor olabilirim? Bir de bu aletin bozduğu (hemen suçu alete attım
) ağzı yine bu aletle düzeltebilir miyim?
MWF'nin koyunu, sonra çıkar oyunu...
Yorumları: 994
Konuları: 18
Kayıt Tarihi: 2013
https://www.aliexpress.com/item/1-PC-Pro...0cb92b1acb
bileme için bunu kullanıyorum .ok memnunum, geçenlerde eski bir bıçağı biledim domates testini geçemeyince elimde bulunana tırpan taşı ile
http://www.hepsiburada.com/bicak-ve-tirp...0wodE_0PyQ
önce ağız açtım sonra bu bileme aleti ile geçtiğm domates testini sorunsuz geçti
Yorumları: 151
Konuları: 6
Kayıt Tarihi: 2016
@posicor komsum bende de bir iki guzel chef bicagi var zwilling j.a. henckels marka sadece almis oldugum orta kalite bir masat ile bileyleme yapiyorum, diger tum bileyleme aletleri bicaginizi bozar, guzel bicaginiz varsa 5,10 tl lik bicak bileme aleti kesinlikle kullanmayin derim. Tek yol evde bileme icin masat olur. Piyasada masatlar 1000 tl ye kadar cikabiliyor, lakin orta kalite bir masat 100-200 tl arasi yillarca isinizi gorur. Benim bicaklarimla 15,20 sn yelik masat ile bilmeden sonra kolumdan kil kesebiliyorum.
Not: ucu bozulmus bicaklari bir bicakcida bileyletin (makine kullanmasin eger bicaginiz iyi bicaksa) tanesini 5 yada 10 tl ye yapiyorlar ve artik sadece bileyleme icin masat kullanin derim. Eger videodaki dayinin onundeki bileme tasi yoksa
Yorumları: 334
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2017