16/03/2014, Saat: 22:11
El yapımı ustura sapı
|
16/03/2014, Saat: 22:23
şekli de, genel görünümü de çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
16/03/2014, Saat: 23:40
(Son Düzenleme: 16/03/2014, Saat: 23:42, Düzenleyen: Özgür Burak.)
İşçiliğiniz çok güzel gerçekten elinize sağlık, pinin biraz daha çekiçleyip zımparalarsanız sıfıra sıfır oturur gerçekten çok güzel iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık tekrardan. Bu arada ahşabı özel ahşap yağları ile yağlamayı vs. yi unutmayın yoksa suda çürüye bilir, saygılarımla.
17/03/2014, Saat: 09:42
(16/03/2014, Saat: 23:40)Özgür Burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İşçiliğiniz çok güzel gerçekten elinize sağlık, pinin biraz daha çekiçleyip zımparalarsanız sıfıra sıfır oturur gerçekten çok güzel iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık tekrardan. Bu arada ahşabı özel ahşap yağları ile yağlamayı vs. yi unutmayın yoksa suda çürüye bilir, saygılarımla. Yazmayı unutmusum. Ahşap üstünde vernik var. Suya maruz kalmaması için. Ama sizin önerdiğiniz yöntemler de aklımda bakıyorum, hangisi iyi ise onu yapacam. Aslında dikkat ettim traş olurken sap kısım hiç suya maruz kalmıyor. O yuzden vernik yerine cila daha iyi olur diye düşünüyorum.
17/03/2014, Saat: 13:30
hakiki usturaları yaptıkları sapların üzerine sürdükleri malzemeyi araştırmak en doğrusu olabilir gibi geliyor. tecrübeliler ne de olsa.
17/03/2014, Saat: 13:51
(17/03/2014, Saat: 13:30)ohtararan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hakiki usturaları yaptıkları sapların üzerine sürdükleri malzemeyi araştırmak en doğrusu olabilir gibi geliyor. tecrübeliler ne de olsa. Şimdi sizde haklısınız ama malum ben bu ustura işinde yaneyim. Yanı 15 seneden fazladır ustura kullanırım ama nedir ne değildir hiç ilgilenmedim. Bakmayın gecenlerde ustura alayım derken yolum düştü o vesile ile aranıza katıldım. Ama webte araştırdığım kadarı ile hep plastik gibi malzeme kullanılmış. Zaten pekte ustura imalatıyla lakalı bir paylaşım yok yanı sap şundan yapılır şu kullanılır v.s belkide var ben bulamadım. Ama marangoz arkadaşım gomalak cila önerdi.
17/03/2014, Saat: 14:44
doğrudur, marangoz da bilir. gerçi sabun kaplarına bal mumu gibi bir madde sürüyorlar zannediyorum, o da çok dayanklı değil. benim bildiğim yat cilası en iyi işi görür, ama o da astar yüzünden pahalıya mı gelir bilinmez. tıraşını denediniz mi bu arada? olumlu yönde bir katkı sağlayacağını düşünüyorum, doğru mudur?
(17/03/2014, Saat: 13:51)aminoasid Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi sizde haklısınız ama malum ben bu ustura işinde yaneyim. Yanı 15 seneden fazladır ustura kullanırım ama nedir ne değildir hiç ilgilenmedim. Bakmayın gecenlerde ustura alayım derken yolum düştü o vesile ile aranıza katıldım. Ama webte araştırdığım kadarı ile hep plastik gibi malzeme kullanılmış. Zaten pekte ustura imalatıyla lakalı bir paylaşım yok yanı sap şundan yapılır şu kullanılır v.s belkide var ben bulamadım. Ama marangoz arkadaşım gomalak cila önerdi.
17/03/2014, Saat: 14:59
(17/03/2014, Saat: 14:44)ohtararan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: doğrudur, marangoz da bilir. gerçi sabun kaplarına bal mumu gibi bir madde sürüyorlar zannediyorum, o da çok dayanklı değil. benim bildiğim yat cilası en iyi işi görür, ama o da astar yüzünden pahalıya mı gelir bilinmez. tıraşını denediniz mi bu arada? olumlu yönde bir katkı sağlayacağını düşünüyorum, doğru mudur? Valla dün kullanma imkanım oldu. Öncelikle ben bu zaman kadar hep sedef marka o uyduruk ustura kallanan biri olarak. Şimdi deneyimi sizler gibi ifade edemem ama tabı benım yaptığım kendi el ölçüme göre oldugundan daha rahat oldu. Öncelikle kaba görüntüsü ağır olacağı anlamını çıkarmanıza neden olmasın. Zeytin ağacı, ağaç nihayetinde hafif eli yormuyor. Ayrıca kullanım ve kavrama açısından daha güzel. Sefef ustura eni 8mm iken benım usturam 12mm civarı buda alın yüzeyinin parmağıma daha çok oturmasına yardımcı oluyor. Ha bir de düne kadar bir tahta parçasıyken bugun taraş olmama yardımcı olan bir alet olmasının verdiği keyif malumunuz tarif edilmiyor. Ne yalan söyleyeyim traş olurken sapa bakmaktan eldeki tutuşunu izlemeden kısaca poz vermekten nasıl tıraş oldum bende bilmiyorum
17/03/2014, Saat: 15:12
tıraşı da dengeli oldu ise, gayet iyi olmuş, görüntü zaten güzel.
(17/03/2014, Saat: 14:59)aminoasid Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valla dün kullanma imkanım oldu. Öncelikle ben bu zaman kadar hep sedef marka o uyduruk ustura kallanan biri olarak. Şimdi deneyimi sizler gibi ifade edemem ama tabı benım yaptığım kendi el ölçüme göre oldugundan daha rahat oldu. Öncelikle kaba görüntüsü ağır olacağı anlamını çıkarmanıza neden olmasın. Zeytin ağacı, ağaç nihayetinde hafif eli yormuyor. Ayrıca kullanım ve kavrama açısından daha güzel. Sefef ustura eni 8mm iken benım usturam 12mm civarı buda alın yüzeyinin parmağıma daha çok oturmasına yardımcı oluyor. Ha bir de düne kadar bir tahta parçasıyken bugun taraş olmama yardımcı olan bir alet olmasının verdiği keyif malumunuz tarif edilmiyor. Ne yalan söyleyeyim traş olurken sapa bakmaktan eldeki tutuşunu izlemeden kısaca poz vermekten nasıl tıraş oldum bende bilmiyorum |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: