Yorumları: 95
Konuları: 3
Arkadaşlar merhaba
Yaklaşık 11 aydır kullandığım fırçam son 1 haftadır köpük tutmuyor ve var olan köpükte hemen sönüyor. Fırçanın kılları bayağı sertleşti. Bugün 10 dakika sıcak suda beklettim. Yine sonuç hüsran. Yardımlarınızı bekliyorum.
Yorumları: 18
(21/10/2014, Saat: 13:22)erdall37 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba
Yaklaşık 11 aydır kullandığım fırçam son 1 haftadır köpük tutmuyor ve var olan köpükte hemen sönüyor. Fırçanın kılları bayağı sertleşti. Bugün 10 dakika sıcak suda beklettim. Yine sonuç hüsran. Yardımlarınızı bekliyorum.
Domuz mu porsuk mu?
Yorumları: 2,889
Konuları: 24
Firçanın modeli nedir Erdal hocam? Kılların sertlesmesi pek normal bir durum değil. Kullandığınız suyun sertliği ve ya kullandığınız krem/sabun vs değişti mi son dönemde?
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Fırça berberlerin kullandığı fırçadan sentetik sanırım. 10 tl ye berber toptancısından almıştım. Kullandığım krem hep aynı 2 aydır. Hiç değiştirmedim
Yorumları: 2,889
Konuları: 24
Markası nedir peki? Berberler genelde Jaguar domuz fırça kullanırlar çünkü.
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Üstadım marka yazmıyor. Beyaz plastik sapı var. Tipsoft fırça için onur hocama mesaj attım ama geri dönmedi daha . Yeni fırça alana kadar bununla idare etmem lazım.
Yorumları: 3,397
Konuları: 106
Suyunuz kireçlenmiş olmasın ? Ankara mı şehir ?
www.BarbarosRazors.com
İstanbul hocam şehir sular kireçli ama fırçayı komaya sokar mı böyle
Yorumları: 1,479
Konuları: 43
Son zamanlarda "star" marka beyaz (tam beyaz değil, gri-beyaz diyelim) plastik saplı domuz fırçalara rastlıyorum. Bende de ahşap olanı var. Bendeki 1 aylık fazla kullanmıyorum ama iyi durumda şimdilik
Yorumları: 946
Konuları: 9
21/10/2014, Saat: 16:37
(Son Düzenleme: 21/10/2014, Saat: 17:21, Düzenleyen: mavi.)
(21/10/2014, Saat: 13:39)erdall37 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fırça berberlerin kullandığı fırçadan sentetik sanırım. 10 tl ye berber toptancısından almıştım.
(21/10/2014, Saat: 13:48)erdall37 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım marka yazmıyor. Beyaz plastik sapı var.
Tarifinizden hareketle fırçanızın Venüsline olabileceğini tahmin ediyorum. Jaguar ile birlikte çoğu berberde kullanılan, tercih edilen bir markadır. Sentetik değil, tabi kıldan imal edilir. Bende 2006'dan beri kullandığım ahşap saplı 1211 modeli var; kaliteli, sağlam bir fırçadır. Ben şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Eğer şekli şöyleyse muhtemelen Venüsline dir:
Gerçi Venüsline ise üstünde yazması gerekir. Fırçanız yeni sayılır; aldığınızda üstünde yazıyor muydu, zamanla silindi mi acaba? Eğer Venüsline ise fırça kaynaklı bir sorun yaşayacağınızı pek sanmıyorum.