paddle strop ve pastalar
#1
Merhabalar çelik ustura ve bileyleme konusunda epey bir yol almama rağmen paddle strop ve pasta konusunda kararsız kaldım. Biley taşı olarak sarı coticule ve black arkansasla kardeşlerini tercih ettim ikisiylede mutlu olduğumu söylenebilirim.coticulün yeri biraz ayrıldı tabiki;
Kayış olarak şimdilik Dovo XL kullanmaktaýım gönmlümde kanayama var ; fakat düź strop ve pasta olmadan mükemmellikte olmuyor gibi..pasta kromoksitmi olmalı yoksa elmas sprey mi elimde krom oksit var ama dovo xl in hangi yüzüne uygulayacağıma karar veremedim için kullanmadım..sonuç itibari ile pasta ve paddle strop tavsiyeleriniz pasta ve paddle strop ile ilgili tecrübeleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirm
Cevapla
#2
krom oksit macunu yüklü balsa ağacını, ustura körelmeye başladığı vakit uyguladığınızda, taşa geçmeden evvel birkaç tıraş daha çıkarmak için kullandım lakin iyi bir setiniz var ise buna da gerek yok, doğrudan taş seti ve güzel kayış, iyi çelikli usturalarda güzel sonuç veriyor bende. macun alma gereği duymadım hiç.
Cevapla
#3
O zaman kanayama kayış hayali ile paddle strop ve pasta ışıne bulaşmadan devam gibi bir sonuç çıkıyor beş adet usturam var yaptığım bilemelerde hepsi ilede kıl testi ve traşta sorunum yok ben daha mükemeli olabilirmi diye takıldım ama abartmaya gerek yok gibi
Cevapla
#4
Peki krom oksidi dovo kayısta kullanabiliyormuz vede kullaniyorsak hangı yüzünde..birde dovo beyaz tüpte bir kremi var ama o sanırım kayışiñ bakimı için gibi..
Cevapla
#5
kullanırsanız ön yüzüne uygulamalısınız, lakin bu kayışı macundan arındırmanız zor olur, memnun kalmazsanız iyi bir kayıştan olursunuz. koçtaştan bir balsa ağacı alıp deneyin evvelce derim. 10 lira falandı sanırım ben aldığımda, iki adet strop çıkarmıştım, büyük bir plaka halinde satılıyor. hatta link te buldum.

bununla beraber, kanayamanın sınıf atlatacağı kanaatindeyim, eğer ki taşlarınızdan memnun iseniz. kanayama kullanmadım, kullananlar var forumda. 3 numarası öneriliyor, daha da inceltmek isterseniz, 30.000 ve 50.0000 olan kayışları da alır, daha pürüzsüz bir uca geçebilirsiniz.
Cevapla
#6
Teşekkürler konu anlaşıldı gibi taşlarimdan memnunum zevk için bazen arkansaları cogunluklada coticulü kullanıyorum anca meraktan belki sentetik bir takım daha sonra alabilirim.japon taşları pek güç yetecek gibi durmuyor zaten Smile, elimdeki krom oksidı kaýışıma sürmemekle isabetli bir karar vermısım balsa agaçı alacam ama kanayama kayışda gündemimde öne geçti gibi.Tekrar téşekkürler
Cevapla
#7
Illionis strop 361 modelinde tutamak yok, bu gibi kayışları nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar? Bunlara handle uydurmak mümkün mü?
illinois-razor-strop-361.jpg?lr=t&bw=100...000&h=1000
Yakın tıraş gibisi yoktur..
Cevapla
#8
Benim düzenli kullandığım iki kayışımda da alt tutamağı yok. Ben altından bir kısmı hafif avuç içine doğru bükerek koyuyorum ama avucumda sıkmıyorum. Gerginliği işaret parmağı ve başparmak ile ayarlıyorum gayet rahat kullanılıyor. Çok sorun olacağını sanmıyorum.
(03/12/2014, Saat: 12:41)asymptote Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Illionis strop 361 modelinde tutamak yok, bu gibi kayışları nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar? Bunlara handle uydurmak mümkün mü?
illinois-razor-strop-361.jpg?lr=t&bw=100...000&h=1000
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Cevapla
#9
eski bir kayışımda tutacak yoktu, işaret ve orta parmağım arasına alıp, baş parmağımla da sabitliği sağlıyordum. kendinize rahat bir pozisyon bulursunuz, bence de sorun olmayacaktır.
Cevapla
#10
Hemen bir sap yapilabilir deriden yada bir parça deriyle kanca takılabilir
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  STROP LEKESI Efrasyab 6 6,280 11/01/2018, Saat: 17:42
Son Yorum: Efrasyab
  Paddle strop taskind 5 11,739 08/08/2016, Saat: 13:26
Son Yorum: emre-sti

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: