Evet arkadaşlar çok uzun bir aradan sonra sonunda Ottoman Naturel Tıraş Sabununun incelemesini yapabildim. Hatırlarsanız sabunu 2 aylığına beklemeye bırakmıştım. Bu süreçte sabundaki Lavanta kokusu tamamı ile uçtu ve sabun gliserinli bir el sabunu gibi kokmaya başladı.
Doğrusunu söylemek gerekirse beni hayal kırıklığına uğratan bir ürün oldu. Çok harika bir ürün beklemesem de en azından tıraş sabunu vazifesini görebileceğini umuyordum. Maalesef sabun ancak tıraş öncesi yüz yıkamak için veya el sabunu olarak kullanılabilecek bir sabun. Acaba beceriksiz olan ben miyim diye düşünerek @Aleksey komşuma da gönderdim. O da benimle hemfikir oldu.
Biraz daha detaylı anlatmak gerekirse; Sabunu köpürtmek için her yolu denedim bu fotoğrafları da sabun canavarı Semogue 830'umu kullanırken çektim. Sabun gördüğünüz gibi mukusumsu bir kıvam oluşturuyor. Çektikçe uzuyor:
Benzer durumu Aleksey komşum da yaşamış:
Daha sonra scuttle'a alarak elimden gelen bütün enerjimle köpük yapmaya çalıştım. Bunu yaparken de yine mümkün olan bütün kombinasyonları denedim. Sonuç aşağıda gördüğünüz gibi:
Ne yaparsam yapayım asla koruyucu bir köpük elde edemedim. Köpük asla kremimsi hale gelmiyor. Hep el sabunu kıvamında bol kabarcıklı kalıyor. Sabunu kabından çıkarttığım zaman da yağın kabın dibinde biriktiğini gözlemledim:
Üretici ile konu ile ilgili görüştüğümde bana tıraş sabunlarının krem gibi olmadığı biraz uğraşılması gerektiğini söyledi. Hayatında hiç tıraş sabunu kullanmamış birisi olsam buna belki inanırdım ama bence bu sabun kısaca bir tıraş sabunu değil. Bence kimse boşuna para vermesin.
Notum: 0/10 Çünkü tıraş sabunu görevini yerine getirmiyor.
Not: Sabunu atmadım. İsteyen arkadaşlara bölüp gönderebilirim denemek isterlerse.