Çay Tiryakileri
#1
Çay tiriyakileri bu başlık altında toplanıyor.
Cevapla
#2
Benim favorim Deren Bergamot'un demlik poşet çayı idi ancak artık poşet içinde üretilmiyor açık taneli olarak satılıyor ve tadı nedense poşedindekinden farklı. Bergamotlu çay sevdalısı olarak Liptonunki gayet hoş. Ayrıca çayın şekersiz içilmesinden taraftarım yoksa ha bergamot ha tavşan kanı çay ha kaçak çay içine şeker girdi mi ne çayı içildiği anlaşılmıyor bence.
Cevapla
#3
Sabah 2
Öğlen 2
Akşam 3 fincan

Siyah Türk Çayı. Demli olmalı. Uzun seneler Lipton Doğu Karadeniz sonrasında Doğadan üst yaprak şimdilerde Ofçay.

Arkadaslar bir paket otekini tutmuyor hiç birinde kimisi tam istedigim gibi cıkıyor kimisi berbat. Stabil caylar Ceylon lar ancak onlarda cok acı geliyor. Ne yazik ki bana göre gercekten kaliteli bir Türk çayımız yok. Bir ara Doğadan özel serisi vardı o belki ancak oda su sıralarda artık raflarda yok.

Eğer demleme sansım yoksa sosyal tesislerde, otellerde vs sallama cay olarak yanımda Doğadan oluyor onu kullanıyorum. Ufak bir celik su ısıtıcı aldım iki bardak kadar su alıyor. Su satın alıp onda yapıyorum cunku krecli suyun cayını icince rahatsız oluyorum tüm gün cay içemezsemde basım agrıyor. Sanırım cogumuz gibi bence teafin bağımlısıyım.
Cevapla
#4
üstadım çayımı her sene rize den getirtirim neden derseniz benim satın şahıs şu açıklamayı yaptı '' çay kavrulup kıyıldıktan sonra yığılır en alta en küçük parçalar , toz halinde olanlar ve nitelik olarak zayıf olanlar,birikirmiş en üst taraf granül yani kıyma şeklinde aşağısı toz şeklindeymiş,üst taraf kalite olarak iyi aşağıya doğru ekonomi serisiymiş,arkadaşım en üst taraftan satın alıyormuş,farkı varmı var bence''

çayı elinize alın avcunuzla sıkın kuru ve çıtırtılı ses gelecek avcunuzu açınca dökülecek ve elinize yapışmayacak,porselen demliğe koyduğunuza toz olmayacak yani yıkama ihtiyacı olmayacak ,damacana suyla 15 dk değil en az 25 dk da demi çıkacak,15.dk da koklayınca çimen ot kokusu değil çay filizi kokusu alınacak,1 saat sonra bile acıma olmayacak

karışım için kaliteli ceylon aynı miktarda yerli çay ve bunların çeyreği kadarda bergomat

son olarak 6 yaşından beri çayı kahveyi şekersiz içerim sebebi şeker bütün tatları bozar çayı içilmez hale getirir,şekerin ağdası çay aromasını tadını keser

saygılar






(02/07/2012, Saat: 11:33)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam Arkadaşlar Hepinize iyi haftalar ,
Şantiyede büroda herzaman çay içen birisi olarak merak ettiğim bir konu var , şimdiye kadar zincir marketlerde satılan çayları denemeye çalışmış biri olarak burada sormak istiyorum sizin favori çay markanız veya çay tipi yada modeliniz nedir sebebleri ile öğrenmek istiyorum. Malum burada forum olarak değişik sektörlerden güzel insanlar hoşsohbet arkadaşlar var ve ben bunların içlerinde mutlaka çay konusunda eksper olanlar vardır diye düşünüyorum.. Sizce en kaliteli ve doğal çay hangisi ? Hangilerini önerirsiniz?
Teşekkür ederim.
Cevapla
#5
çaykur filiz türkiyedeki en kaliteli çaydır

çayın geç acıması az çayla çok dem vermesi
berraklığı ve tadı kriter alınmalıdır

paketinden en az ince toz çıkan çayda filiz çayıdır bu da çayın
üst yapraklarının kullanılmasından dır

bilgiler şahsi kannatim değil bir makaleden okunmuştur
bizdede çay utanılmasa yenecek artık o derece
Cevapla
#6
Çaykur'un Turist, Filiz ve Çayçiçeği... Çayda aromayı sevmem, bergamot filan... Çayı şekersiz içerim ve çayı demlediğim suyun kalitesine özen gösteririm. Çorum'un suyu kireçli olduğundan sırf çayı düzgün içmek için bir dünya para verip arıtma cihazı aldım. Her gün 10-12 bardak civarı ajda bardak ile çay içerim. Kesinlikle fincanda, kağıt veya plastik bardakta çay içmem. bardak ince belli ve ince camdan olmalı.. ince tabanlı olmalı. Tercihim keyfi biraz daha uzun sürdüğü için ajda bardakların ince tabanlı olan versiyonları. Eğer ki gittiğim yerde cam çay bardağı yok ise gideceğim yere çay bardağımı cebimde götürürüm.. İş yerinde odama çaydanlık ve tek göz elektrikli ocak da aldım. ki çay keyfimi iş yerimde de yaşayabileyim. Yemekten sonra (hemen ardından olmasına gerek yok) çay içmediğim zaman başıma ağrılar giriyor.

Rize'yi gezmeye gittiğimde bir amca anlatmıştı.. Çaykur üreticiye parayı peşin verdiği ve ödemeyi para olarak yaptığı için herkes öncelikle çayını Çaykur'a satarmış. Çayı önce Çaykur seçtiği için de en kaliteli çayı hep onlar alırmış. Çayda ilk tercihim hep çaykur olur.
Çayı demlerken demliğin içine döktüğüm kaynar suyun üzerine çayı döküp bir kaşık vasıtasıyla karıştırırım. Birçok yöntem denedim ve en iyi sonucu böyle aldım. İsterseniz çayın üzerine kaynar suyu dökün ama muhakkak kaşık ile karıştırın.
Saygılarımla
Cevapla
#7
Hangi çaykur modelini deneyelim hocam o zaman bin türlü çeşidi var beğendiğiniz hangisi merak ettim tadını Smile

(02/07/2012, Saat: 12:22)papazerigi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çaykur'un Turist, Filiz ve Çayçiçeği... Çayda aromayı sevmem, bergamot filan... Çayı şekersiz içerim ve çayı demlediğim suyun kalitesine özen gösteririm. Çorum'un suyu kireçli olduğundan sırf çayı düzgün içmek için bir dünya para verip arıtma cihazı aldım. Her gün 10-12 bardak civarı ajda bardak ile çay içerim. Kesinlikle fincanda, kağıt veya plastik bardakta çay içmem. bardak ince belli ve ince camdan olmalı.. ince tabanlı olmalı. Tercihim keyfi biraz daha uzun sürdüğü için ajda bardakların ince tabanlı olan versiyonları. Eğer ki gittiğim yerde cam çay bardağı yok ise gideceğim yere çay bardağımı cebimde götürürüm.. İş yerinde odama çaydanlık ve tek göz elektrikli ocak da aldım. ki çay keyfimi iş yerimde de yaşayabileyim. Yemekten sonra (hemen ardından olmasına gerek yok) çay içmediğim zaman başıma ağrılar giriyor.

Rize'yi gezmeye gittiğimde bir amca anlatmıştı.. Çaykur üreticiye parayı peşin verdiği ve ödemeyi para olarak yaptığı için herkes öncelikle çayını Çaykur'a satarmış. Çayı önce Çaykur seçtiği için de en kaliteli çayı hep onlar alırmış. Çayda ilk tercihim hep çaykur olur.
Çayı demlerken demliğin içine döktüğüm kaynar suyun üzerine çayı döküp bir kaşık vasıtasıyla karıştırırım. Birçok yöntem denedim ve en iyi sonucu böyle aldım. İsterseniz çayın üzerine kaynar suyu dökün ama muhakkak kaşık ile karıştırın.
Saygılarımla
Cevapla
#8
Benim favorilerim şu şekilde:

Çaykur 42 Nolu Tirebolu Çayı 500 Gr - carefourdan bulunabiliyor
Çaykur Rize Çayı ( Hediyelik ) 500 Gr - carefourdan bulunabiliyor
Doğuş Export Çay 500gr (kutulu) - artık bulamıyorum.

Özellikle 42 tirebolu içtikten sonra başka çayı içemiyorsunuz, elbette damak zevki kişiden kişiye değişebilir. Smile
Foruma özel Tipsoft fiyat listesi için "tipsoftbrushes(at)gmail.com"
adresine "kullanıcı adınızı" belirterek mail atabilirsiniz.
https://www.facebook.com/tipsoftbrushes/
WWW
Cevapla
#9
Çaykur filiz ve tiryaki çaylarından yarımşar kilo alır bir tepsiye döküp kendi göz kararıma göre çaykur tomurcuk ekleyerek harmanlar cam kavanozlara doldururum.
Çayı demlerken hiç yıkamam alışkanlığım değil ama en dikkat ettiğim husus çayın demini almasıdır. Çiğ çay kokusu kesinlikle almamam lazım çünkü midemi anında bozar o çay.
Meslek gereği ve çokta sevdiğimden günde 10-15 bardaktan aşağıya içmem. Ayıptır söylemesi bugüne kadar demlediğim çayı beğenmeyen çıkmadı Tongue
Cevapla
#10
(02/07/2012, Saat: 12:58)onur98 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim favorilerim şu şekilde:

Çaykur 42 Nolu Tirebolu Çayı 500 Gr - carefourdan bulunabiliyor
Çaykur Rize Çayı ( Hediyelik ) 500 Gr - carefourdan bulunabiliyor
Doğuş Export Çay 500gr (kutulu) - artık bulamıyorum.

Özellikle 42 tirebolu içtikten sonra başka çayı içemiyorsunuz, elbette damak zevki kişiden kişiye değişebilir. Smile

42 Nolu çay denince aklıma jack daniels geldi Big Grin
jack-daniels-old-no-7-242-big.jpg

Farklı tad denemeyi seviyorum hocam deneyeyim yakında teşekkürler Smile
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: